ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Ψάχνουν 100+1 προσωπικότητες οι υποψήφιοι- Φοβούνται το λάθος

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Ψάχνουν 100+1 προσωπικότητες οι υποψήφιοι- Φοβούνται το λάθος

Δεκαήμερο εορταστικής ανάπαυλας μακριά από πολιτικές δραστηριότητες απολαμβάνουν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας και τα κομματικά στελέχη, αλλά σίγουρα οι μέρες προσφέρονται για κοινωνικές επαφές, οι οποίες έχουν έστω και εμμέσως το προεκλογικό στοιχείο.

Το επόμενο ορόσημο για την εκλογική αναμέτρηση είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Δημοκρατίας. Από την ημέρα εκείνη ουσιαστικά ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς απομένει ένας ακριβώς μήνας μέχρι το στήσιμο των καλπών της 5ης Φεβρουαρίου 2023. Για να είναι έγκυρη μια υποψηφιότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από εκατό μία υπογραφές εκλογέων, από τους οποίους ο ένας είναι ο προτείνων και οι υπόλοιποι εκατόν οι υποστηρίζοντες τον υποψήφιο. Οι υποψήφιοι φροντίζουν να έχουν την υποστήριξη προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, του αθλητισμού, των γραμμάτων και των τεχνών. Οπως πληροφορείται το themaonline, στα επιτελεία των υποψηφίων άρχισαν να γράφουν και να σβήνουν ονόματα πιθανών υποστηρικτών, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για να καταχωρηθούν στη λίστα της 5ης Ιανουαρίου, η οποία έχει ουσιαστική σημασία αλλά περισσότερο έχει ένα συμβολισμό, κυρίως σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο.

Λίγο πριν το τέρμα

Στα επιτελεία των υποψήφιων προέδρων η προσοχή πλέον εστιάζεται στο οργανωτικό και το επικοινωνιακό μέρος, αφού στο αμιγώς πολιτικό κομμάτι δεν υπάρχει κάποιο θέμα στην ατζέντα, εκτός κι αν προκύψει κάτι τις εναπομείνασες 30 ημέρες, κάτι που δεν αποκλείεται. Ζητούμενο για όλους είναι η αποφυγή κάποιου σοβαρού λάθους που μπορεί να στοιχίσει στο τελευταίο μίλι της εκλογικής κούρσας. Στον οργανωτικό σχεδιασμό τα επιτελεία ετοιμάζουν τις τελικές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις. Οι τρεις βασικοί διεκδικητές της προεδρίας προγραμματίζουν ένα τελικό πέρασμα από όλες τις μεγάλες πόλεις και επαρχίες, για κλείσιμο της προεκλογικής με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις. Επίσης, θα βγάλουν μπροστά νέα πρόσωπα και θα αναδείξουν την υποστήριξη που λαμβάνουν από προσωπικότητες από διάφορους πολιτικούς χώρους. Στο επίπεδο των εντυπώσεων θα κινηθούν και τα τελικά μηνύματα των υποψηφίων το τελευταίο τριανταήμερο. Στην ατζέντα της τελευταίας στροφής περιλαμβάνεται και το τελευταίο διακαναλικό ντιμπέιτ στις 11 Ιανουαρίου.

Μάχη εντυπώσεων

Το πρώτο δεκαήμερο του νέου χρόνου θα έχουμε και άλλη μια σειρά από δημοσκοπήσεις, οι οποίες θα αποτυπώνουν την πιο φρέσκια εικόνα του εκλογικού σώματος. Τα επιτελεία των υποψηφίων αποδίδουν μεγάλη σημασία σε αυτή τη σειρά των δημοσκοπήσεων, γιατί χρονικά θα είναι πλησιέστερες των εκλογών. Εχουν ξεχωριστή σημασία τόσο από πλευράς πολιτικής συμπεριφοράς όσο και σε επίπεδο εντυπώσεων. Τα σημεία ενδιαφέροντος είναι κατά πόσον ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα διατηρήσει την πρωτιά σε απόσταση ασφαλείας από τους ανθυποψηφίους του και ασφαλώς, η μάχη ανάμεσα στους Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη για τη δεύτερη θέση, που θα οδηγήσει στον δεύτερο γύρο της 12ης Φεβρουαρίου. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επιτελείων είναι οι συσπειρώσεις των ψηφοφόρων των κομμάτων, τα οποία τις τελευταίες μέρες θα εντατικοποιήσουν την προσπάθεια για περιορισμό των απωλειών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top