ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρύος καιρός: Πώς να προσέχουμε τα αυτοκίνητά μας – Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Κρύος καιρός: Πώς να προσέχουμε τα αυτοκίνητά μας – Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Παρότι έχουμε μήνα Δεκέμβριο, ο καιρός είναι ακόμη ζεστός, το κρύο άρχισε να δείχνει σιγά-σιγά τα δόντια του, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες. Κάτι που ίσως δεν γνωρίζει όλος ο κόσμος, είναι ότι το κρύο μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα «επικίνδυνο» για τα αυτοκίνητά μας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Ενημέρωση», ο Μηχανολόγος/ Μηχανικός Οχημάτων, Δρ. Χαράλαμπος Καπετάνιος, εξήγησε μεταξύ άλλων, τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια των κρύων καιρικών συνθηκών για να «προστατεύσουμε» τα αυτοκίνητά μας.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Καπετάνιος, «όταν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες, το πρώτο πρόβλημα που δημιουργείται στη μηχανή του αυτοκινήτου, είναι στην μπαταρία. Θα ήταν καλό, μόλις δούμε ότι υπάρχει αλλαγή του καιρού, ιδίως στην Κύπρου που τείνει να γίνεται απότομα, θα ήταν καλό για προληπτικούς λόγους να επισκεφθούμε τον μηχανικό μας, είτε τον ηλεκτρολόγο μας, ούτως ώστε να ρίξουν μια ματιά στην μπαταρία του οχήματός μας και το λάδι της μηχανής».

Λόγω της υγρασίας, συνέχισε, «θα ήταν καλό να αλλάζουμε το λάδι της μηχανής πάντα, στην αλλαγή θερμοκρασίας και ένα έλεγχο της μπαταρίας. Γενικά, θα ήταν καλό να κάνουμε ένα έλεγχο της κατάστασης του οχήματος όπως, τα λάστιχα, το τιμόνι, τα φρένα και το νερό».

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top