ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Είμαι συγγενής με όλους, είμαι συνέταιρος με όλους» - «Θέλω να απογειώσουμε την οικονομία του τόπου»

Αβέρωφ: «Είμαι συγγενής με όλους, είμαι συνέταιρος με όλους» - «Θέλω να απογειώσουμε την οικονομία του τόπου»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Omega, «Αιχμές», βρέθηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων, για τη σωστή πολιτική καθώς και για τις φήμες που τον θέλουν να είναι συγγενής και συνέταιρος με όλους.

Η μάχη για την εξάλειψη της φτώχειας

Μιλώντας για τη σωστή πολιτική, ο κ. Νεοφύτου τόνισε πως, «κι αυτός που την εκφράζει, είναι αυτός που τον χτυπάτε καθημερινά. Όταν λέω καθημερινά, ότι θέλω μια ισχυρή οικονομία για να έχω αξιοπρεπείς πολίτες, και απέναντι μου έχω πολιτικές που μόνο υπόσχονται, χωρίς να διασφαλίσουν ότι μπορείς να έχεις μια οικονομία που να παράγει εθνικό πλούτο, εγώ δεν θέλω να παρουσιάζομε ως ο καλός Σαμαρείτης. Εγώ θέλω να δώσω τη μάχη για να εξαλείψω τη φτώχεια. Και τη φτώχεια, δεν την εξαλείφεις με το να δώσεις 50 ευρώ επιπρόσθετο εισόδημα. Πάλι φτωχός θα μείνει αυτός, που παίρνει ακόμα 50 ευρώ στο τέλος του μήνα».

«Εγώ θέλω», πρόσθεσε, «να απογειώσουμε την οικονομία του τόπου. Να ωθήσουμε σε τομείς προστιθέμενης αξίας», τόνισε.

Η διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και η «οικονομική μαγκιά»

Ερωτηθείς εάν η διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη τα έκανε όλα σωστά, ο κ. Νεοφύτου απάντησε πως, «σε αυτό τον τόπο πρέπει να μιλάμε πολιτικά. Φτάνει πια ο λαϊκισμός και τα συνθήματα. Προσέξτε τη διαφορά του 2008 με το 2013 από το 2013 μέχρι το 2023. Από το 2008 μέχρι το 2013, ξοδεύαμε περισσότερα απ’ ότι είχαμε. Κάθε χρόνο 1 δις περισσότερες δαπάνες, απ’ ότι είχε το κράτος ως έσοδα. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Χρεοκοπήσαμε τη χώρα».

Μια σωστή οικονομική πολιτική, πρόσθεσε, «που δημιούργησε πλεονάσματα, δίνει περισσότερα στο κοινωνικό κράτος, δίνει περισσότερα στην ανάπτυξη. Όλη η Κύπρος είναι ένα ανοιχτό εργοστάσιο, όχι από δανεικά αλλά από τα έσοδα που παράγει η οικονομία. Αυτή είναι η οικονομική μαγκιά και όχι το να δανείζεσαι και να χρεoκοπείς τη χώρα για να είσαι ο καλός Σαμαρείτης», τόνισε.

Δείτε βίντεο:

«Εγώ είμαι συγγενής με όλους, είμαι συνέταιρος με όλους»

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκπομπής χαριτολογώντας, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παρούτης ανέφερε ότι, πολλοί τον ρωτούν κατά πόσο έχει κάποια συγγένεια με τη σύζυγο του, Μαρία Σελίπα, ή ακόμη και με τον ίδιο τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Απαντώντας στο πλαίσιο αυτό, αστειευόμενος ο κ. Νεοφύτου ανέφερε, «κύριε Παρούτη, είμαι συγγενής με όλους, κι είμαι συνέταιρος με όλους».

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top