ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλειστικό: Εξοργίστηκε μερίδα Αστυνομικών - Τους βάζουν να δουλέψουν σε συνθήκες καύσωνα για πολλές ώρες! Απειλούν με αναρρωτικές άδειες

Αποκλειστικό: Εξοργίστηκε μερίδα Αστυνομικών - Τους βάζουν να δουλέψουν σε συνθήκες καύσωνα για πολλές ώρες! Απειλούν με αναρρωτικές άδειες

Η υποστελέχωση της Αστυνομίας αλλά και ο αυξημένος όγκος εργασίας, έχει φέρει στα όρια τους μερίδα μελών της Δύναμης, ιδιαίτερα αυτούς που υπηρετούν σε σκοπιές Πρεσβειών στην πρωτεύουσα, καθώς η τελευταία απόφαση που ήρθε από υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας τους έχει εξοργίσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, πριν από λίγες μέρες, Αστυνομικοί έλαβαν την οδηγία να περάσουν από όλες τις Πρεσβείες της πρωτεύουσας και να αφαιρέσουν από τις σκοπιές τα ρόλερ σκίασης που προστάτευαν τους συναδέλφους που ήταν καθήκον από τον ήλιο, λέγοντας τους ότι ήταν άνωθεν εντολή.

Αμέσως ξεκίνησαν οι αντιδράσεις με τη μερίδα των Αστυνομικών που υπηρετούν στις εν λόγω Πρεσβείες να θεωρούν απάνθρωπη και χωρίς καμία λογική τέτοια απόφαση, αφού είναι αναγκασμένοι σε συνθήκες καύσωνα και με τον ήλιο να καίει, να βγάζουν σκοπιά 6 και 8 ώρες σε κάποιες περιπτώσεις κάτω από αυτά τα «νέα δεδομένα».

Ήδη, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, Αστυνομικός που υπηρετεί σε Πρεσβεία της Λευκωσίας, ενημέρωσε χθες ανώτερους του, ότι υπέστη ηλίαση και ζήτησε αντικατάσταση του, ενώ και άλλα μέλη της Δύναμης, πιθανόν να καταφύγουν σε αναρρωτική άδεια, εξαιτίας της απόφασης αυτής, που τους οδηγεί σε εξάντληση και ισχυρούς πονοκεφάλους.

H ιστοσελίδα μας επισκέφτηκε μια από τις σκοπιές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, όπου και διαπιστώσαμε ότι οι Αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να προστατευτούν από τις ακτίνες του ήλιου, έχουν τοποθετήσει στα παράθυρα εφημερίδες και περιοδικά, ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στο πόστο τους για τόσες πολλές ώρες.

Απαντά και επιβεβαιώνει το ΤhemaOnline.com η Αστυνομία

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Δύναμης, όντως η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην αφαίρεση των ρολοκουρτίνων από τις σκοπιές, αφού κάτι τέτοιο απαιτούν τα αυξημένα μέτρα προστασίας και ασφάλειας ειδικότερα σε Πρεσβείες υψηλού κινδύνου.

Όπως μας ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή πέραν από τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας ένας επιπρόσθετος λόγος που αφαιρέθηκαν τα ρολά που προστάτευαν από τον ήλιο, είναι επειδή υπήρξαν κρούσματα ελλιπούς φύλαξης των χώρων αφού οι σκοποί κατέβαζαν τις κουρτίνες και παρέμεναν εντός της σκοπιάς ενώ σε μια περίπτωση βρέθηκε και κοιμώμενος σκοπός.

Πρόσθεσε πως έγιναν επανειλημμένες παρατηρήσεις και προτροπές προς τους σκοπούς που εφάρμοζαν αυτή την τακτική, χωρίς να συμμορφωθούν με τις οδηγίες γεγονός που ανάγκασε την Αστυνομία να λάβει την πιο πάνω απόφαση. Πέραν από αυτό, το μέτρο λήφθηκε και για την προσωπική ασφάλεια των Αστυνομικών, αφού δεν είχαν ορατότητα ώστε να προλάβουν τυχόν κίνδυνο.

Άψογη η συνεργασία και η συνεννόηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας

Παρά το ζήτημα που προέκυψε με τις σκοπιές, όπως μας δήλωσαν οι παραπονούμενοι Αστυνομικοί σε καμία περίπτωση δεν επιρρίπτουν ευθύνες στον Αρχηγό Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ξεκαθαρίζοντας ότι η συνεργασία τους και η συνεννόηση μαζί του ήταν πάντοτε άψογη και αγαστή.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Στυλιανού

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top