Πόσοι νέοι ψηφοφόροι εγγράφηκαν στον εκλογικό κατάλογο – Πού θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό

Πόσοι νέοι ψηφοφόροι εγγράφηκαν στον εκλογικό κατάλογο – Πού θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της τελευταίας τριμηνίας του συμπληρωματικού εκλογικού καταλόγου πριν τις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές, δηλαδή από τις 3 Οκτωβρίου 2022 μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου 2022, υποβλήθηκαν συνολικά 10.558 αιτήσεις για πρώτη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, εκ των οποίων 1.728 δηλώσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής υπηρεσίας.

Επίσης, κατά την ίδια περίοδο, υποβλήθηκαν 10.737 δηλώσεις για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σε πόλεις του εξωτερικού, βάσει των οποίων εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στις ακόλουθες πόλεις:

Καλούνται όσοι εκλογείς έχουν υποβάλει δήλωση να ψηφίσουν σε οποιαδήποτε άλλη πόλη του εξωτερικού, όπως δηλώσουν μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2023, αν επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε κάποια από τις πιο πάνω πόλεις.

Όσοι επιθυμούν να το πράξουν, παρακαλούνται όπως αποστείλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, είτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] είτε με τηλεομοιότυπο (φαξ) στον αριθμό 22678486, τα ακόλουθα στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, αρχική πόλη δήλωσης, νέα πόλη δήλωσης.

Σημειώνεται ότι, όσοι δεν υποβάλουν νέα δήλωση θα παραμείνουν εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE