ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκποιήσεις Ιανουαρίου: Στο «σφυρί» 202 ακίνητα αξίας €56 εκατομμυρίων

Εκποιήσεις Ιανουαρίου: Στο «σφυρί» 202 ακίνητα αξίας €56 εκατομμυρίων

Μπορεί η στοχευμένη αναστολή εκποιήσεων να είναι ακόμη σε ισχύ, εντούτοις, οι πλειστηριασμοί από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Σύμφωνα με έρευνα του ThemaOnline, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία αναρτώνται οι επικείμενοι πλειστηριασμοί, για τον Ιανουάριο έχουν προγραμματισθεί 202 πλειστηριασμοί για 280 ακίνητα με συνολική επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης που ξεπερνά τα €56 εκατομμύρια και δη τα €56.367.012.

Ανάμεσα στα υπό εκποίηση ακίνητα, περιλαμβάνονται και κατοικίες, με τις πλείστες εξ αυτών να είναι αξίας που υπερβαίνει τις €350.000, καθώς και συγκροτήματα κατοικιών, τα οποία ανεγέρθηκαν έναντι δανείου, το οποίο οι οφειλέτες δεν μπόρεσαν να εξοφλήσουν.

Πάντως, οι επιφυλασσόμενες τιμές πώλησης των υπό εκποίηση ακινήτων κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες ευρώ και φθάνουν έως και τα €2.100.000.

Τα ακριβότερα ακίνητα

Βάσει της έρευνάς μας, ο ακριβότερος πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για τις 20 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα επιχειρηθεί η ταυτόχρονη εκποίηση δύο χωραφιών 7.300 τ.μ. και 2.676 τ,μ. στην Παρεκκλησιά, εντός των οποίων έχουν ανεγερθεί ένα διώροφο κτίριο με υπόγειο, βοηθητικά κτίρια, υπόστεγο και εξωτερικούς χώρους/αυλή με πισίνα, καθώς και ισόγεια κατοικία με σοφίτα, η οποία κατοικείται. Η Επιφυλασσόμενη Τιμή Πώλησης καθορίστηκε στα €2.100.000, ενώ κατά τον ίδιο πλειστηριασμό, θα επιχειρηθεί η εκποίηση κι άλλα 3 χωράφια και 2 καταστήματα.

Επίσης, στις 11 Ιανουαρίου θα επιχειρηθεί η εκποίηση δύο οικοπέδων στον Στρόβολο, 593 τ.μ. και 562 τ.μ., εντός των οποίων έχει ανεγερθεί περί το έτος 2008 διώροφη ανεξάρτητη κατοικία 4 υπνοδωματίων με πισίνα και αυλή. Η κατοικία διαθέτει επίσης υπόγειο, δωμάτιο σάουνας, δωμάτιο παιχνιδιών, δωμάτιο υπηρεσίας, χώρο στάθμευσης και άλλους βοηθητικούς χώρους. Έχει κτιστεί με ψηλής ποιότητας υλικά οικοδομής και βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Η κατοικία ενοικιαζόταν και πιθανόν να συνεχίσει να ενοικιάζεται. Η Επιφυλασσόμενη Τιμή Πώλησης καθορίστηκε στο €1.604.375.

Παράλληλα, στις 20 Ιανουαρίου θα επιχειρηθεί η πώληση μεριδίου μεγάλου χωραφιού, συνολικής έκτασης 125.119 τ.μ., στον Δήμο Γεροσκήπου, με Επιφυλασσόμενη Τιμή Πώλησης €1.450.000 και στις 27 Ιανουαρίου θα επιχειρηθεί η εκποίηση Εμπορικού Κτιρίου στην περιοχή Καθολικής στον Δήμο Λεμεσού, το οποίο πιθανόν να υπόκειται σε ενοικίαση, με Επιφυλασσόμενη Τιμή Πώλησης €1.300.000.

Επιπρόσθετα, στις 30 Ιανουαρίου θα επιχειρηθεί ο πλειστηριασμός χωραφιού 14.793 τ.μ. στην Βορόκληνη, με Επιφυλασσόμενη Τιμή Πώλησης €1.188.000, στις 27 Ιανουαρίου θα επιχειρηθεί η εκποίηση κι η ημι-ανεξάρτητου διώροφου κτιρίου με υπόγειο, στην περιοχή Καθολικής στον Δήμο Λεμεσού, το οποίο πιθανόν να ενοικιάζεται, με Επιφυλασσόμενη Τιμή Πώλησης €1.078.000, ενώ στις 20 Ιανουαρίου, θα επιχειρηθεί η εκποίηση οικοπέδου 521 τ.μ. στην περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα στη Λεμεσό, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί 3όροφο κτίριο αποτελούμενο από ισόγειο κατάστημα με μεσοπάτωμα, γραφεία στον πρώτο και δεύτερο όροφο και υπόγειο, με Επιφυλασσόμενη Τιμή Πώλησης €900.000.

Στις 9 Ιανουαρίου, εξάλλου, θα επιχειρηθεί η εκποίηση οικοπέδου 704 τ.μ. στην Μέσα Γειτονιά, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί διώροφη κατοικία, με Επιφυλασσόμενη Τιμή Πώλησης €766.800, στις 11 Ιανουαρίου, οικοπέδου 632 τ.μ. στην Έγκωμη, εντός του οποίου υπάρχουν δύο ημιανεξάρτητες κατοικίες ηλικίας 22 ετών περίπου, ήτοι μια ισόγεια κατοικία στο βόρειο τμήμα του τεμαχίου και μια διώροφη στο νότιο τμήμα, με Επιφυλασσόμενη Τιμή Πώλησης €717.400 και στις 20/1 θα επιχειρηθεί η ταυτόχρονη εκποίηση 8 διαμερισμάτων στο Καϊμακλί, έκτασης 36 τ.μ. με 98 τ.μ., και επιφυλαχθείσες τιμές πώλησης από €63.000 έως €162.000.

Στη Λευκωσία οι περισσότεροι πλειστηριασμοί

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί πως, σύμφωνα με την έρευνά μας, οι περισσότεροι πλειστηριασμοί έχουν προγραμματισθεί στην Επαρχία Λευκωσίας (72), ενώ τα ακίνητα με την μεγαλύτερη αξία θα εκποιηθούν στην Επαρχία Λεμεσού (54 πλειστηριασμοί για ακίνητα αξίας €19.995.975).

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Μετεκλογικό… ξύλο: Επιτέθηκαν κατά στελέχους του επιτελείου του Φ. Φαίδωνος για μια… ανάρτηση

Τεράστια απερισκεψία - Έδωσαν λάθος γραπτό σε μαθητές – Έκαναν παρατήρηση στη μαθήτρια που το εντόπισε

Αγγελική Ηλιάδη: Άγνωστος της επιτέθηκε στο δρόμο ενώ δίπλα της βρισκόταν ο γιος της - ΒίντεοΣτελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top