ΕΛΛΑΔΑ

Εύα Καϊλή: Πρωτοχρονιά στη φυλακή με μία τηλεόραση – Γιατί δεν μπορεί να δει την κόρη της

Εύα Καϊλή: Πρωτοχρονιά στη φυλακή με μία τηλεόραση – Γιατί δεν μπορεί να δει την κόρη της

Πρωτοχρονιά στις φυλακές, με μία τηλεόραση, έκανε φέτος η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή μετά την απόφαση των βελγικών αρχών να παρατείνουν την προφυλάκιση της.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποδέχθηκε τη νέα χρονιά μέσα στις φυλακές του Χάρεν. Επικοινώνησε δε με ελάχιστα άτομα μέσω τηλεφώνου που έχει στο κελί και το οποίο παρακολουθείται. Η ίδια έχει ζητήσει πολλές φορές να δει την κόρη της. Όμως το αίτημά της δεν έχει ικανοποιηθεί, καθώς οι αρχές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει προσωπικό στις φυλακές που κρατείται.

Η θέση της είναι πολύ δύσκολη, καθώς οι κατηγορίες που την βαραίνουν είναι βαριές. Η επανεξέταση του αιτήματός της για να βγει από τη φυλακή αναμένεται γύρω στις 20 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις αναμένονται το επόμενο διάστημα για το Qatargate, που έχει πλήξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την La Reppublica, ο Εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ περνά την έρευνα στη «Φάση 2». Πολύ σύντομα, πιθανόν, αναμένεται ότι θα καταθέσει αίτημα για άρση ασυλίας για τους ευρωβουλευτές Μάρκ Ταραμπελά και Αντρέα Κοτσολίνο.

Τα στοιχεία που βαραίνουν την Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή αρνείται ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο και δηλώνει ότι μετάνιωσε που εμπιστεύθηκε «τυφλά», όπως υποστηρίζει, τον σύντροφό της.

Πλην άλλων στοιχείων, ιδιαίτερα επιβαρυντικό είναι το στοιχείο των μπιμπερό της ανήλικης κόρης της, που βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα, την οποία μετέφερε ο πατέρας της κατόπιν αιτήματός της.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir και την ιταλική La Repubblica, φέρεται να κινητοποιήθηκε το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφύγει την ύπαρξη ενοχοποιητικών στοιχείων στο περιβάλλον της, στοιχεία που υπήρχαν πιθανά στο σπίτι όπου ζούσε με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η ίδια κλήθηκε να απαντήσει σε τρία ερωτήματα: 1. Σε ποιον ανήκαν τα χρήματα, 2. Γιατί βρέθηκαν σπίτι της και 3. Γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να τα κρύψει, όταν έμαθε για τη σύλληψη του Τζόρτζι.

Στις αρχές, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξε ότι βρήκε την επίμαχη βαλίτσα με τις δεσμίδες ευρώ, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο. Μετά από αυτά, όπως εξήγησε στις Αρχές, «τηλεφώνησα στον πατέρα μου, ο οποίος ήταν με την κόρη μου. Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα», δήλωσε. «Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα ήταν με την κόρη μου, γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα», πρόσθεσε.

Τα έγγραφα που «καίνε» την Καϊλή

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε με τα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ισπανόφωνος λογαριασμός στο Twitter και τα οποία εμφανίζουν την Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της να διατηρούν πολλά εκατομμύρια σε λογαριασμούς του Παναμά. ρίων στον Παναμά.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό «Las Cloacas del Sistema», τα χρήματα αυτά προέρχονταν από κρατική εταιρεία του Κατάρ, που έκανε καταθέσεις στους λογαριασμούς της Εύας Καϊλή, του πατέρα της και της μητέρας της.

Συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής, τον Δεκέμβριο του 2019, έλαβε δύο εμβάσματα συνολικού ποσού 20.000.000 δολαρίων στην τράπεζα BLADEX OF PANAMA.

Όσον αφορά τον πατέρα της, Αλέξανδρο Καϊλή, ο ισπανόφωνος λογαριασμός αναφέρει ότι, τον Ιανουάριο του 2020, έλαβε συνολικό ποσό 4.000.000 δολαρίων στην ίδια τράπεζα. Και η μητέρα της, Μαρία Ιγνατιάδου, υποστηρίζει η ίδια πηγή, «έλαβε 4.000.000 δολάρια», επίσης τον Ιανουάριο του 2020.

Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της Καϊλή

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή εξήγησε ότι η προσωρινή κράτηση ισχύει για ένα μήνα στο Βέλγιο. Μέχρι τις 22 Ιανουαρίου πρέπει να υπάρξει νέα συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου και επειδή 22 Ιανουαρίου είναι Κυριακή, δύο-τρεις ημέρες πριν από αυτή την ημερομηνία θα υπάρξει επανεξέταση του αιτήματος, κάτι το οποίο γίνεται αυτεπάγγελτα.

Για να εξεταστεί το αίτημα, «δεν χρειάζεται να υπάρξει αίτηση της Εύας Καϊλή και των υπολοίπων», είπε ο κ. Κορογιαννάκης.

«Η έρευνα εξελίσσεται κανονικά. Η κ. Καϊλή εξετάστηκε και μια δεύτερη φορά. Θα υπάρξουν νέες ανακριτικές διαδικασίες. Στο μεταξύ αναμένει ο ανακριτής την έκδοση των δύο συλληφθέντων στην Ιταλία. Πιθανότατα υπάρχουν αιτήσεις άρσης ασυλίας εν ενεργεία ευρωβουλευτών. Υπάρχουν τρία ονόματα τα οποία κυκλοφορούν στις εφημερίδες», τόνισε.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να κάνει την εσωτερική του διαδικασία μέσα στον Ιανουάριο. Όσοι αποδέχονται την άρση της ασυλίας τους, υπάρχει δυνατότητα ολοκληρωθεί η διαδικασία στην ολομέλεια του Ιανουαρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οπότε θα υπάρχουν δικαστικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο, οι οποίες θα είναι σημαντικές», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top