ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακάρ: «Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκύπριων»

Ακάρ: «Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκύπριων»

«Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκύπριων αδελφών μας και κανένα τετελεσμένο γεγονός», δήλωσε στα πλαίσια νέας τοποθέτησης του σχετικά με το Κυπριακό, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας. Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά.

«Προτείνουμε δίκαιη κατανομή του πλούτου του Αιγαίου και σχέσεις καλής γειτονίας», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, στα πλαίσια της επιθεώρησης του πλοίου «Αναντολού», το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας που θα φιλοξενήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό και τουρκοκυπριακό Τύπο, συνοδευόμενος από το επιτελείο διοίκησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο κ. Ακάρ αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι «η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου και της ειρήνης και θέλει να επιλύσει τα προβλήματα μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου».

Η τ/κ ιστοσελίδα «Σες Κίμπρις» σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κ. Ακάρ αναφέρθηκε στις προσπάθειες σημασία που φέρει η αναγνώριση των κατεχομένων. Ο κ. Ακάρ επανέλαβε ότι η Τουρκία παρέχει ασπίδα προστασίας στα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Με έμφαση στις συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο κ. Ακάρ δήλωσε ότι «η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες για αποτρέψει και να σαμποτάρει τις συνομιλίες. Κάποιοι πολιτικοί, κάποιοι στρατιώτες προσπαθούν συνεχώς και συνειδητά να αυξήσουν την ένταση για να καλύψουν τα εσωτερικά τους προβλήματα. Για αυτό τον λόγο συνεχίζουμε το έργο μας όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά. Η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει τα προβλήματά της με την Τουρκία ως προβλήματα στις σχέσεις της Τουρκίας με ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ. Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών, σκάνδαλο μετανάστευσης, διαφθορά. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει αποτυχίες στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτυχίες που η ελληνική κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται. Για να τα καλύψουν όλα αυτά, ελπίζουν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία».

Ο κ. Ακάρ ανάφερε ότι «ορισμένοι πολιτικοί και στρατιώτες στην Ελλάδα προσπαθούν να προωθήσουν τις σοβινιστικές τους πολιτικές. Ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να βλέπει πώς οι πόροι του κατασπαταλούνται από αυτούς τους πολιτικούς και πώς καταστρέφεται η ευημερία του. Μαζί με αυτούς, κάποιοι λογικοί πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, απόστρατοι στρατιώτες, πρέσβεις, πολίτες στην Ελλάδα άρχισαν να βλέπουν το παιχνίδι εδώ. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Πρέπει (αυτό) να το βάλουν στο μυαλό τους».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top