ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευχάριστα τα νέα από το Ισραήλ – Πώς εξελίσσεται η κατάσταση υγείας της 4χρονης με Στρεπτόκοκκο Α

Ευχάριστα τα νέα από το Ισραήλ – Πώς εξελίσσεται η κατάσταση υγείας της 4χρονης με Στρεπτόκοκκο Α

Ευχάριστα είναι τα νέα που φθάνουν από το Ισραήλ σε σχέση με την πορεία της 4χρονης που έχει διαγνωσθεί με Στρεπτόκοκκο Α.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ Χριστίνα Γιαννάκη, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε τη Δευτέρα (2/1) από το Ισραήλ, «το κοριτσάκι πάει από το καλό στο καλύτερο, αλλά περιμένουμε να αποσωληνωθεί».

Την ίδια ώρα, η κ. Γιαννάκη αναφέρθηκε και στα δεδομένα που είχε ενώπιόν της και που την οδήγησαν στην απόφαση να στηθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε ποτέ στην Κύπρο για μεταφορά ασθενή στο εξωτερικό.

Όπως είπε, «ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση που πήρα. Αν έμενε το παιδάκι εδώ, πραγματικά, θα πέθαινε. Αυτό ήταν δεδομένο. Το είχαμε συζητήσει και με τους Ισραηλίτες και γι’ αυτό αποφάσισα εγώ να γίνει αυτή η μεγάλη επιχείρηση για αυτό το παιδάκι», επεσήμανε.

Οι σχετικές δηλώσεις της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας στο βίντεο (6.30’-7.30’):

Υπενθυμίζεται ότι, η επιχείρηση μεταφοράς της 4χρονης στο Ισραήλ ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Κύπρο, αφού στην ναυλωμένη πτήση επέβαινε έμπειρο ιατρικό επιτελείο, μεταξύ των οποίων Παιδοχειρούργος και νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στη χρήση ειδικού μηχανήματος που έφθασε στη χώρα μας, καθώς επίσης και η Υποδιευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων της Πανεπιστημιακής Κλινικής Τελασομέρ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top