ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Γράφουν και σβήνουν τους 100+1 οι υποψήφιοι

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Γράφουν και σβήνουν τους 100+1 οι υποψήφιοι

Στην οριστικοποίηση του καταλόγου με τους εκατόν πολίτες που θα τους υποστηρίξουν αλλά και των ατόμων που θα τους προτείνουν, εργάζονται τις τελευταίες μέρες οι διεκδικητές της προεδρίας της Δημοκρατίας, ενόψει διαδικασίας υποβολής των υποψηφιοτήτων, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη.

Προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, των τεχνών, του αθλητισμού, του εθελοντισμού βρίσκονται στις λίστες που καταρτίζουν οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους, στοχεύοντας κυρίως στο επίπεδο των εντυπώσεων, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για εκπλήξεις.

Οπως έγινε γνωστό, την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου θα προτείνει η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, σε μια κίνηση που αποβλέπει στην αποστολή μηνυμάτων στη βάση του κόμματος. Στελέχη και ιστορικά μέλη του κυβερνώντος κόμματος όπως ο Ιωάννης Κασουλίδης και η Καίτης Κληρίδη, φιγουράρουν ανάμεσα στα 100 ονόματα των εκλογέων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του αρχηγού της παράταξης.

Αγνωστο παραμένει το όνομα του προσώπου που θα προτείνει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Από το επιτελείο γίνεται λόγος για έκπληξη από το χώρο της Δεξιάς, ενώ στον κατάλογο των 100 προσωπικοτήτων που θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα θα περιλαμβάνονται στελέχη του ΑΚΕΛ με πρώτο εκείνο του Στέφανου Στεφάνου. Από εκεί και πέρα, θεωρείται βέβαιο ότι θα περιλαμβάνονται τα ονόματα προσωπικοτήτων από άλλους χώρους που ήδη έχουν ταχθεί δίπλα στον Α.Μαυρογιάννη, όπως του Σταύρου Μαλά, της βουλευτού Αλεξάνδρας Ατταλίδου και άλλων στελεχών του Κινήματος Οικολόγων.

Την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη θα προτείνει η μεγαλύτερη από τις τέσσερις κόρες του, Ιωάννα, η οποία είναι φοιτήτρια. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται άτομα από το χώρο της Δεξιάς, όπως ο πρώην υπουργός Νίκος Κόσης, προσωπικότητες από το χώρο του ΔΗΣΥ, πρώην διπλωμάτες, απόστρατοι στρατιωτικοί και άτομα από το χώρο των τεχνών. Αγνωστο παραμένει κατά πόσον στον κατάλογο των εκατόν θα περιλαμβάνονται και τα ονόματα αξιωματούχων των κομμάτων που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top