ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτελείο Μαυρογιάννη: «Η διαρκής διολίσθηση στο Κυπριακό, ακολουθεί κατά πόδας την αξιοπιστία του ΠτΔ»

Επιτελείο Μαυρογιάννη: «Η διαρκής διολίσθηση στο Κυπριακό, ακολουθεί κατά πόδας την αξιοπιστία του ΠτΔ»

Την θέση πως, η Έκθεση του Γενικού Γραμματέα για την αποστολή των Καλών Υπηρεσιών στην Κύπρο, καταγράφει ξεκάθαρα τη διαρκή διολίσθηση στο Κυπριακό Ζήτημα, εξέφρασε ο Εκπρόσωπος του Εκλογικού Επιτελείου του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη, Πάνος Παρράς.

Όπως τόνισε, όσο και αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπαθεί να πείσει πως έπραξε ό,τι καλύτερο μπορούσε και ότι διαθέτει τη βούληση για επάνοδο στο τραπέζι των συνομιλιών, τα όσα αναφέρονται στην Έκθεση τον διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Σε μία περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται συνεχώς, πρόσθεσε, ο Γενικός Γραμματέας επιμερίζει ισομερώς ευθύνες για το αδιέξοδο και στις δύο πλευρές επιβεβαιώνοντας την αποτυχία της πολιτικής που ακολουθήθηκε και των χειρισμών που έγιναν.

Παράλληλα, σημείωσε, είναι άκρως ανησυχητικό ότι στο προσχέδιο της Έκθεσης δεν αναφέρεται πουθενά η βάση λύσης του Κυπριακού προβλήματος. «Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η δική μας πλευρά δεν επέδειξε σταθερότητα και συνέπεια σε ότι αφορά την επιδίωξη της συμφωνημένης λύσης, τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν και το διαπραγματευτικό κεκτημένο με αποτέλεσμα ο Γενικός Γραμματέας να θεωρεί ότι η προοπτική συνολικής επίλυσης εξασθενεί», επεσήμανε ο κ. Παρράς.

«Ο χρόνος στην κλεψύδρα του Κυπριακού αδειάζει. Ο τόπος χρειάζεται μία αξιόπιστη, ικανή και συνεπή ηγεσία που να επαναφέρει το Κυπριακό στην σωστή πορεία και να εργαστεί σκληρά για την επανέναρξη των συνομιλιών», συμπλήρωσε υποδεικνύοντας ότι «ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ο άνθρωπος που θέλει και μπορεί, που είναι έτοιμος ν’ αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για το Κυπριακό».

«Με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη η Κύπρος μπορεί να ελπίζει για την απελευθέρωση και την επανένωση», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top