ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔ και οργανωμένοι γονείς: Ζητούν καθιέρωση δωρεάν υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης από τα 4 έτη

ΠΟΕΔ και οργανωμένοι γονείς: Ζητούν καθιέρωση δωρεάν υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης από τα 4 έτη

Η καθιέρωση, θεσμοθέτηση και εφαρμογή της Δωρεάν Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης από τα 4 έτη, με σωστό σχεδιασμό, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου, ήταν και είναι η θέση της ΠΟΕΔ και των Οργανωμένων Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι καταδικάζουν «την αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη κινδυνολογία που έχει αναπτυχθεί από τον Υπουργό Παιδείας».

ΠΟΕΔ και Οργανωμένοι Γονείς Προδημοτικής Εκπαίδευσης, μετά την καταψήφιση από τη Βουλή, της αναπομπής της Νομοθεσίας για σταδιακή επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να καλύπτει σε βάθος τριετίας τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω, αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωση τους, ότι όλες οι εισηγήσεις και τοποθετήσεις των Οργανώσεων στηρίζονται σε αυτή τη βασική αρχή, κάτι που κατατέθηκε και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Επισημαίνουν ότι, παρόμοιος σχεδιασμός, είχε ακολουθηθεί και στην περίπτωση της αύξησης του ορίου εισδοχής στο Δημοτικό, χωρίς να χρειαστεί η επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων.

ΠΟΕΔ και Οργανωμένοι Γονείς αναφέρουν πως διαφώνησαν με τον τρόπο και τον σχεδιασμό με τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας επιχείρησε να εφαρμόσει αυτή την αναγκαία κοινωνική και εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Σημειώνουν ότι ο ουσιαστικός λόγος της διαφωνίας τους είναι ο ελλιπής και πρόχειρος σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο οποίος προνοούσε την απευθείας διοχέτευση παιδιών ηλικίας υποχρεωτικής φοίτησης (4 μέχρι 4 και 8 μηνών), από το Δημόσιο Σχολείο, στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από επιχορηγήσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

«Η εμμονή του ΥΠΑΝ να στείλει παιδιά από το Δημόσιο Σχολείο στον ιδιωτικό τομέα και η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου, έχει δημιουργήσει όλη αυτή την αχρείαστη αναστάτωση, αλλά και αχρείαστες συγκρούσεις στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης, το τελευταίο διάστημα. Ταυτόχρονα, η ουσιαστική εφαρμογή της μεταρρύθμισης, τίθεται σε κίνδυνο, με αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΑΝ», προσθέτουν.

Αναφέρουν, παράλληλα, ότι βάσει όλων των πιο πάνω καταγγέλλουν και καταδικάζουν «την αδικαιολόγητη, αχρείαστη και ατεκμηρίωτη κινδυνολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, τόσο από πλευράς ΥΠΑΝ όσο και από άλλους εκπροσώπους και οργανώσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων».

Καλούν, τέλος, την Κυβέρνηση και την Βουλή όπως προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να επεκταθεί σταδιακά, με σωστό σχεδιασμό, η Δωρεάν Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου, χωρίς αυτό σε καμιά περίπτωση να εμποδίζει όποιο γονιό θέλει, με δικά του έξοδα, να αποταθεί στον ιδιωτικό τομέα, όπως ακριβώς γίνεται σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top