ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πορεία διαμαρτυρίας Κούρδων στη Λευκωσία - Καταλογίζουν ευθύνες στη Δύση για τη δολοφονία Κούρδων στο Παρίσι

Πορεία διαμαρτυρίας Κούρδων στη Λευκωσία - Καταλογίζουν ευθύνες στη Δύση για τη δολοφονία Κούρδων στο Παρίσι

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιεί στη Λευκωσία ο Κυπροκουρδικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Θεόφιλος Γεωργιάδης», με αφορμή τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι στις 23 Δεκεμβρίου 2022. Με ανακοίνωσή του ο Κυπροκουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης κάνει λόγο για ευθύνες της γαλλικής κυβέρνησης, αλλά και γενικότερα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για «καλόπιασμα» της Τουρκίας, «την οποία θεωρούν πολύτιμο εταίρο ενάντια στην Ρωσσία την οποία παρουσιάζουν ως τον μέγα εχθρό», όπως αναφέρει.

Ο Σύνδεσμος καλεί «την Γαλλία να πάψει να κάνει πλάτες στον Τουρκικό επεκτατισμό και πρώτη, ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να αποχαρακτηρίσει το PKK από τρομοκρατική οργάνωση», σημειώνοντας ότι το ίδιο ισχύει και για την κυπριακή κυβέρνηση. Προσθέτει, δε, ότι «η Τουρκία, κατέχει τόσον το Βόρειο τμήμα των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον και το Βόρειο Κουρδιστάν», σημειώνοντας ότι το Ντιγιάρ Μπακίρ της Τουρκίας που αναφέρθηκε σε δελτία ειδήσεων, είναι για το κατεχόμενο ΑΜΕΤ (Ahmet) στο κατεχόμενο από την Τουρκία μέρος του Κουρδιστάν.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι «η Τουρκία βομβαρδίζει Κουρδικούς στόχους, στρατιωτικούς αλλά και αμάχου πληθυσμού, πολύ πριν αρχίσει η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία», ενώ αναφέρεται σε «ενορχηστρωμένα ΜΜΕ και οι προπαγανδιστικές μηχανές της Δύσης», για την αποσιώπηση του γεγονότος. «Δεν δικαιολογείται η επίθεση της Ρωσσίας στην Ουκρανία αλλά ταυτόχρονα η «Δύση» δεν μπορεί να θεωρηθεί …αναμάρτητη. Η ηγεσία τόσον της Ουκρανίας, όσον και της ΕΕ εμφανίζονται ως χρήσιμοι – για το ΝΑΤΟ – ηλίθιοι και επιβαρύνονται με την υποτιθέμενη άμυνα έναντι της επιθετικής Ρωσσίας», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Η πορεία διαμαρτυρίας στόχο έχει την «ενημέρωση του κοινού για την ευθύνη της γαλλικής κυβέρνησης στην δολοφονία τριών Κούρδων αγωνιστών στο Παρίσι στις 23 Δεκεμβρίου 2022», καθώς ο Κυπροκουρδικός Σύνδεσμος σημειώνει ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν προστάτευσε τους τρεις Κούρδους για να μη χαλάσει τις σχέσεις της με την Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top