ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωστής Ευσταθίου: «Έχω διαγραφεί από την ΕΔΕΚ γιατί τηρώ την γραμμή και τις Αρχές της»

Κωστής Ευσταθίου: «Έχω διαγραφεί από την ΕΔΕΚ γιατί τηρώ την γραμμή και τις Αρχές της»

Για την διαγραφή από την ΕΔΕΚ, την απόφαση του να μην υποστηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές Εκλογές, όπως θα κάνει και το κόμμα, αλλά και για την στήριξη του προς τον Γιώργο Κολοκασίδη, μίλησε ο Κωστής Ευσταθίου.        

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι: «είμαι βουλευτής  διαγεγραμμένος της ΕΔΕΚ, δεν είμαι ανεξάρτητος και έχω διαγραφεί γιατί τηρώ την γραμμή και τις Αρχές της». Συνέχισε αναφέροντας πως «είναι παράδοξο που στον ΔΗΣΥ διέγραψαν κάποια στελέχη τους και τον Νίκο Χριστοδουλίδη, γιατί στήριξαν την υποψηφιότητα του.» 

Ερωτηθείς από την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της εκπομπής Κατερίνα Αγαπητού, για το αν πήγε κόντρα στον Νίκο Χριστοδουλίδη ή στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ο κ. Ευσταθίου απάντησε: «πήγα γραμμή με τις θέσεις της ΕΔΕΚ. Δεν έχω κάτι με τον κ. Χριστοδουλίδη προσωπικά, τον εκτιμώ, φαντάζομαι με εκτίμα και εκείνος. Υπάρχει ένα κανάλι επικοινωνίας, διαφωνώ όμως με την πολιτική του.» 

Στην συνέχεια εξήγησε τους δυο λόγους που διαφωνεί με την πολιτική του αναφέροντας ότι: «το πρώτο είναι η ταύτιση, η απόλυτη προσήλωση στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Το δεύτερο, γιατί για 9.5 χρόνια κατηγορούσαμε και ήμασταν απέναντι στην πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη για το Κυπριακό και για άλλους τομείς και ξαφνικά έξι μήνες πριν τις εκλογές, έναν εκ των εμπνευστών της πολιτικής Αναστασιάδη στο Κυπριακό, αποφάσισε η ΕΔΕΚ να τον στηρίξει.»

Συμπλήρωσε ότι: «ο κ. Σιζόπουλος έλεγε ότι είναι καιρός η ΕΔΕΚ να αναλάβει εξουσία. Και πως θα αναλάβει εξουσία; με το να πάει με τον κ. Χριστοδουλίδη που διαφωνούσαμε 9.5 χρόνια».

Κλείνοντας ανέφερε ότι ζύγισε όλα τα πιο πάνω και αποφάσισε ότι προτιμά να υποστηρίξει την γραμμή της ΕΔΕΚ που ήξερε όλα αυτά τα χρόνια: «γιατί υπάρχει ένας υποψήφιος ο Γιώργος Κολοκασίδης που λέει αυτά που λέγαμε τόσα χρόνια».

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο γύρο εκλογών ο κ. Ευσταθίου είπε ότι: «αυτό που φαίνεται είναι ότι ο ΔΗΣΥ θα εκλέξει Πρόεδρο»

Δείτε εδώ όσα είπε:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top