Προσπάθησε να ταξιδέψει με διαβατήριο άλλου προσώπου - Του πέρασαν χειροπέδες στο αεροδρόμιο

Προσπάθησε να ταξιδέψει με διαβατήριο άλλου προσώπου - Του πέρασαν χειροπέδες στο αεροδρόμιο

Υπό κράτηση τέθηκε ένα πρόσωπο για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας και πλαστοπροσωπία.

Σύμφωνα με τον Βοηθό αστυνομικό διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου το εν λόγω άτομο παρουσιάστηκε σήμερα στο κέντρο ελέγχου διαβατηρίων του αερολιμένα Πάφου με πρόθεση να ταξιδέψει στη Γαλλία.

Φέρεται να παρουσίασε ένα γερμανικό διαβατήριο το οποίο κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ήταν γνήσιο, όμως το πρόσωπο που το είχε στην κατοχή του ήταν διαφορετικό από το πρόσωπο που απεικονιζόταν στην φωτογραφία και υπήρχαν διαφορές στα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαφάνηκε ότι το πρόσωπο υπέβαλε στις 16.3.2022 αίτηση πολιτικού ασύλου την οποία απέσυρε μόνος του στις 19.12.2022 και έκτοτε διαμένει παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθως συνελήφθη για τα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας και της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας. Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE