ΔΙΕΘΝΗ

Η αντιπρόεδρος της Κολομβίας υποστηρίζει ότι άγνωστοι επιχείρησαν να την σκοτώσουν

Η αντιπρόεδρος της Κολομβίας υποστηρίζει ότι άγνωστοι επιχείρησαν να την σκοτώσουν

Η Αντιπρόεδρος της Κολομβίας Φράνσια Μάρκες, η πρώτη Αφροκολομβιανή που κατέχει αυτό το αξίωμα στην ιστορία της χώρας, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η φρουρά της απέτρεψε μια απόπειρα δολοφονίας της.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Μάρκες ανέφερε ότι έγινε «ελεγχόμενη ανατίναξη» μιας βόμβας που περιείχε περισσότερα από 7 κιλά εκρηκτικής ύλης και είχε τοποθετηθεί στον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι της οικογένειάς της στο χωριό Γιολόμπο, στην επαρχία Κάουκα, όπου επρόκειτο να μεταβεί και η ίδια.

«Είναι μια νέα απόπειρα εναντίον της ζωής μου», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος, η οποία είχε γίνει στόχος και το 2019, όταν ήταν ακόμη ακτιβίστρια οικολόγος. Τότε της είχαν επιτεθεί με χειροβομβίδα και με τουφέκι, στην ίδια επαρχία.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από «μια εκρηκτική ουσία με βάση το νιτρικό αμμώνιο» που περιείχε επίσης σκόνη αλουμινίου και καρφιά.

Οι αρμόδιοι για την ασφάλειά της ενημερώθηκαν για την παρουσία «ύποπτων προσώπων» και «παράξενων αντικειμένων» στον δρόμο που οδηγεί στο χωριό.

Η Φράνσια Μάρκες είναι η αντιπρόεδρος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην ιστορία της Κολομβίας που έχει ξεκινήσει μια φιλόδοξη πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός με όλες τις ένοπλες οργανώσεις που δρουν στη χώρα. «Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε, μέρα με τη μέρα, μέχρι να επιτύχουμε την Πλήρη Ειρήνη που ονειρεύεται η Κολομβία και την οποία χρειαζόμαστε. Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό το σχέδιο μέχρι να μπορέσουμε να ζήσουμε σε πραγματική αρμονία σε όλες τις περιοχές» της χώρας, τόνισε στην ανάρτησή της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top