Πόλεμος στην Ουκρανία: Αφαίρεσαν χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί από στήθος στρατιώτη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αφαίρεσαν χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί από στήθος στρατιώτη

Μια μικρή χειροβομβίδα που θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, αφαίρεσαν στρατιωτικοί γιατροί από το στήθος Ουκρανού στρατιώτη, ο οποίος αναρρώνει.

Τις φωτογραφίες που το πιστοποιούν έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Στην ακτινογραφία φαίνεται η χειροβομβίδα στο στήθος του στρατιώτη πολύ κοντά στην καρδιά του.

Σε άλλη φωτογραφία, ο χειρουργός -πεπειραμένος στρατιωτικός ιατρός- κρατά στα χέρια του την χειροβομβίδα, την οποία αργότερα παρέλαβαν και κατέστρεψαν ειδικοί. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης βρίσκονταν στο χειρουργίο δύο στρατιώτες του Μηχανικού για να διασφαλίσουν ότι η επέμβαση θα είναι ασφαλής για όλους τους παριστάμενους.

Άγνωστο είναι, όπως αναφέρει το BBC, πώς βρέθηκε η χειροβομβίδα, τύπου VOG με μέγεθος τέσσερα εκατοστά, στο στήθος του άνδρα. Δεν είναι γνωστό ούτε πότε έγινε η επέμβαση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 αποδίδει διάφορες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση στην προεκλογική εκστρατεία και δεν θα ακολουθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE