Νέα υπόθεση πλαστογραφίας - Αιτητής ασύλου προσπάθησε να πετάξει για Ιταλία με βουλγαρική ταυτότητα

Νέα υπόθεση πλαστογραφίας - Αιτητής ασύλου προσπάθησε να πετάξει για Ιταλία με βουλγαρική ταυτότητα

Υπό κράτηση τέθηκε 21χρονος που επιχείρησε να αναχωρήσει την Πέμπτη από τον αερολιμένα Πάφου με πλαστά έγγραφα.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, χθες το απόγευμα μέλος του κέντρου ελέγχου στον αερολιμένα Πάφου διενεργούσε διαβατηριακό έλεγχο αναχωρήσεων, όταν παρουσιάστηκε εκεί για αναχώρηση για πτήση προς την Ρώμη ένας άντρας, ο οποίος παρουσίασε βουλγαρικό διαβατήριο και βουλγαρικό δελτίο ταυτότητας.

Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εκ πρώτης όψεως τα πιο πάνω έγγραφα ήταν πλαστά αφού και τα δύο απέτυχαν κατά τον έλεγχο των σημείων ασφάλειας στη συσκευή αναγνώρισης και ελέγχου ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ακολούθως, ο 21χρονος τέθηκε υπό κράτηση και από περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκαν τα στοιχεία του. Διαφάνηκε ότι στις 30.9.2022 υπέβαλε αίτηση ασύλου, η οποία μέχρι σήμερα εκκρεμεί.

Ο 21χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας. Ακολούθως επανασυνελήφθη με δικαστικό ένταλμα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Η Τουρκία κρατά το «κλειδί» για πρόοδο στο Κυπριακό - Σαφές μήνυμα για σφετερισμούς και υπόθεση «Κράτος Μαφία»

Λετυμπιώτης: Η Τουρκία κρατά το «κλειδί» για πρόοδο στο Κυπριακό - Σαφές μήνυμα για σφετερισμούς και υπόθεση «Κράτος Μαφία»

Τη θέση ότι η Τουρκία είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επανεκκίνηση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού επανέλαβε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει πλέον τα κίνητρα που ενδιαφέρουν την Άγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE