ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεβάζουν αυλαία οι εξετάσεις τετραμήνων για γυμνάσια και λύκεια

Ανεβάζουν αυλαία οι εξετάσεις τετραμήνων για γυμνάσια και λύκεια

Ξεκινούν σήμερα οι εξετάσεις τετραμήνων σε γυμνάσια και λύκεια. Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών ξεκινά και η Γ' Λυκείου, ενώ οι μαθητές της Β' Λυκείου εξετάζονται σε Φυσική, Οικονομικά και Θέματα Τέχνης. Η Α' Λυκείου ξεκινά αύριο, Τρίτη με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Η εξεταστική περίοδος για τα λύκεια αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 27 Ιανουαρίου.

Η Α' Γυμνασίου ξεκινά με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, η Β' Γυμνασίου με Μαθηματικά και η Γ' Γυμνασίου με Χημεία-Βιολογία. Τα γυμνάσια αναμένεται να ολοκληρώσουν την εξεταστική περίοδο στις 24 Ιανουαρίου.

Η γραπτή αξιολόγηση αποτελεί το 40% της συνολικής βαθμολογίας του κάθε μαθήματος, ενώ το υπόλοιπο 60% αποτελείται από προφορική αξιολόγηση, που συνυπολογίζει τη συμμετοχή των μαθητών στις καθημερινές εργασίες του μαθήματος, την κατ' οίκον εργασία, τις γραπτές προειδοποιημένες ασκήσεις, την ατομική ή ομαδική δημιουργική εργασία και δραστηριότητες διάκρισης σχετικές με το μάθημα.

Η ενιαία γραπτή αξιολόγηση στο τέλος των Τετραμήνων, διαρκεί 90 λεπτά, με δυνατότητα παράτασης για μαθητές/μαθήτριες, οι οποίοι/ες τυγχάνουν διευκολύνσεων. Εξαιρείται το μάθημα των Νέων Ελληνικών και τα μαθήματα Γλωσσών, στα οποία η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 135 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου που διενεργούνται οι ενιαίες γραπτές αξιολογήσεις στα εξεταζόμενα μαθήματα δεν διεξάγονται μαθήματα.

Το ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνων διχάζει την εκπαιδευτική κοινότητα, με τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών να εκφράζουν διαφωνίες για την εφαρμογή τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top