ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Ενέκρινε κυπριακό πρόγραμμα κρατικής στήριξης για παραγωγούς εσπεριδοειδών ύψους €500 χιλιάδων

Κομισιόν: Ενέκρινε κυπριακό πρόγραμμα κρατικής στήριξης για παραγωγούς εσπεριδοειδών ύψους €500 χιλιάδων

Την επίσημη έγκριση κυπριακού προγράμματος κρατικής στήριξης προς τους παραγωγούς εσπεριδοειδών, ως αποζημίωση για τις επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρόγραμμα κρατικής στήριξης αποτελείται από χρηματοδοτήσεις συνολικής αξίας 500 χιλιάδων ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι η αποζημίωση των δικαιούχων παραγωγών για τα επιπρόσθετα έξοδα που προέκυψαν λόγω των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας, καυσίμων και λιπασμάτων, καθώς και η στήριξη τους ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες που προκύπτουν από τη σημερινή γεωπολιτική κρίση.

Η Κομισιόν, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, έκρινε πως το πρόγραμμα στήριξης της κυπριακής κυβέρνησης συνάδει με τους όρους του προσωρινού πλαισίου αντιμετώπισης κρίσεων για τις κρατικές ενισχύσεις καθώς δεν θα ξεπεράσει τις 250 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγείται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται, η Επιτροπή έκρινε πως το σχέδιο είναι απαραίτητο, κατάλληλο και αναλογικό για την αντιμετώπιση σοβαρής αναταραχής στην οικονομία κράτους μέλους, κατά τρόπο σύμφωνο με το Άρθρο 107(3)(b) της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ και με τους όρους του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Κομισιόν στις 23 Μαρτίου 2022 και τροποποιήθηκε στις 20 Ιουλίου και στις 28 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top