ΔΙΕΘΝΗ

Τραγική ειρωνία: Η συγκυβερνήτρια του μοιραίου αεροσκάφους στο Νεπάλ είχε χάσει τον σύζυγό της σε συντριβή της ίδιας εταιρείας

Τραγική ειρωνία: Η συγκυβερνήτρια του μοιραίου αεροσκάφους στο Νεπάλ είχε χάσει τον σύζυγό της σε συντριβή της ίδιας εταιρείας

Η συγκυβερνήτρια της πτήσης της Yeti Airlines που συνετρίβη την Κυριακή στο Νεπάλ ήταν η χήρα πιλότου που πέταξε για την ίδια αεροπορική εταιρεία και επίσης πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από 16 χρόνια, σύμφωνα με τον Guardian.

Το 2010, η Άντζου Κατιουάντα εντάχθηκε στη Yeti Airlines, ακολουθώντας τα βήματα του συζύγου της. Ο Ντιπάκ Ποκρέλ πιλοτάριζε επίσης για την αεροπορική εταιρεία του Νεπάλ, αλλά πέθανε όταν ένα μικρό επιβατικό αεροπλάνο κατέπεσε λίγα λεπτά πριν από την προσγείωση.

Η Κατιουάντα ήταν συγκυβερνήτρια της πτήσης από το Κατμαντού που συνετρίβη καθώς πλησίαζε την πόλη Ποκάρα την Κυριακή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 68 ανθρώπους, στο πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα της χώρας των Ιμαλαΐων εδώ και τρεις δεκαετίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί επιζώντες μεταξύ των 72 επιβαινόντων.

«Ήταν πάντα έτοιμη να αναλάβει οποιοδήποτε καθήκον και είχε πετάξει στην Ποκάρα στο παρελθλόν», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Το αεροσκάφος ATR-72 στο οποίο συγκυβερνούσε η Κατιουάντα συνετρίβη σε φαράγγι κοντά στο αεροδρόμιο της Ποκάρα και έπιασε φωτιά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ένα βίντεο της συντριβής που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συσκευή εγγραφής φωνής στο πιλοτήριο και η συσκευή καταγραφής δεδομένων πτήσης από το αεροσκάφος, που μπορεί να βοηθήσουν τους ερευνητές να προσδιορίσουν τι προκάλεσε τη συντριβή του με αίθριο καιρό, ανακτήθηκαν τη Δευτέρα.

Σχεδόν 350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συντριβές αεροπλάνων ή ελικοπτέρων στο Νεπάλ από το 2000. Η χώρα φιλοξενεί οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, και οι ξαφνικές καιρικές αλλαγές μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες συνθήκες.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top