ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελική επίθεση Αβέρωφ-Μαυρογιάννη- Σύνθημα νίκης από Χριστοδουλίδη

Τελική επίθεση Αβέρωφ-Μαυρογιάννη- Σύνθημα νίκης από Χριστοδουλίδη

Η μάχη των εντυπώσεων έχει τη δική της θέση σε κάθε προεκλογική κούρσα και οι διεκδικητές της προεδρίας επενδύουν πολύ στη ψυχολογία των ψηφοφόρων, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα της νίκης.

Oι τρεις βασικοί υποψήφιοι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης, κλείνουν αυτή τη μακρά προεκλογική προσπάθεια με συγκεντρώσεις που θα λειτουργήσουν ως «κράχτες» για το τελευταίο μίλι. Την Κυριακή ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα ηγηθεί αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στα κατεχόμενα για επίσκεψη στα μαρωνίτικα χωριά. Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι τελικές επαρχιακές προεκλογικές συγκεντρώσεις ως εξής: Στις 24/1 στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, στις 25/1 στην Πάφο, 27/1 στη Λάρνακα, στις 30/1 στη Λεμεσό και στις 2 Φεβρουαρίου, η τελική συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία.

Μπάσιμο στην τελευταία στροφή επιχειρεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος, στοχεύει στη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ και την προσέλκυση ψηφοφόρων από άλλα κόμματα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαγγείλει το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησής του, κατά το πρότυπο του Γιώργου Βασιλείου, ενώ ταυτόχρονα οργανώνονται οι συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις, οι οποίες θα κορυφωθούν με πολιτική συγκέντρωση στο στάδιο Ελευθερία, Τάσσος Παπαδόπουλος, στη Λευκωσία, η οποία θα συνοδευτεί από συναυλία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Νταλάρας, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου και άλλοι.

O Nίκος Χριστοδουλίδης άρχισε από την ελεύθερη Αμμόχωστο τις τελικές επαρχιακές συγκεντρώσεις, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις επαφές και επισκέψεις σε όλη την Κύπρο. Η τελική επαρχιακή συγκέντρωση στη Λεμεσό θα γίνει στις 20/1, στη Λάρνακας στις 24/1, στην Πάφο στις 26/1 και η παγκύπρια συγκέντρωση, την Κυριακή 29/1 στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία. Στόχος του επιτελείου του είναι η αξιοποίηση της δημοσκοπικής πρωτιάς ώστε να λειτουργήσει ως πόλος περαιτέρω υποστήριξης από μια μερίδα του εκλογικού σώματος που ακολουθεί το διαφαινόμενο φαβορί.

Ολοι εναντίον όλων

Οσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα ανεβαίνουν οι τόνοι από τα επιτελεία των υποψηφίων και τα κόμματα που τους στηρίζουν, αφού κάθε ζήτημα της επικαιρότητας θα λειτουργεί ως αφορμή για άσκηση κριτικής, προβολής θέσεων αλλά και αντιπαράθεσης, όπως γίνεται τις τελευταίες μέρες. Στο χώρο της παιδείας η διαρροή για τις εξετάσεις πυροδότησε αντιπαραθέσεις για τις τετραμηνιαίες εξετάσεων), ενώ αναμένεται ότι μια θέση στην προεκλογική ατζέντα θα δώσει το αδιέξοδο στις διαβουλεύσεις για την ΑΤΑ. Τις επόμενες μέρες θα πρέπει να αναμένεται κορύφωση των επιθέσεων όλων εναντίον όλων, ώστε καμία ψήφος να μην χαθεί. Το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει την προσοχή του προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη αλλά αυξάνει την πίεση προς τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και το ΑΚΕΛ, ενώ το κόμμα της Αριστεράς άρχισε να βάλλει κατ᾽εξακολούθηση κατά του Αχιλλέα Δημητριάδη, συνεχίζοντας τις επιθέσεις του κατά των Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top