ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πληθωρισμός δεν επηρέασε την αγορά ακινήτων – Αύξηση 30% στις πωλήσεις το 2022

Ο πληθωρισμός δεν επηρέασε την αγορά ακινήτων – Αύξηση 30% στις πωλήσεις το 2022

Ένας τομέας που δεν επηρεάστηκε κατ’ ουδένα λόγο από την εκτόξευση του πληθωρισμού στην Κύπρο, είναι αυτός των ακινήτων, αφού, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, οι πωλήσεις ακινήτων παρουσίασαν ετήσια αύξηση 30% το 2022.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Τμήματος, καθόλη τη διάρκεια του 2022, τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στα κατά τόπους Κτηματολογικά Γραφεία ανά το παγκύπριο, ανήλθαν στις 13.409 σε σχέση με 10.347 το 2021, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 29,6%.

Μάλιστα, βάσει των ίδιων στοιχείων, ο μεγαλύτερος αριθμός πωλητήριων εγγράφων κατατέθηκε την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου κι ενώ ο πληθωρισμός ξεπερνούσε το 8%.

Οι πωλήσεις ανά επαρχία

Από περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων, προκύπτει ότι τα «σκήπτρα» στις πωλήσεις διατηρεί η επαρχία Λεμεσού, την ώρα που στην επαρχία Λάρνακας καταγράφηκε η μεγαλύτερη ετήσια ποσοστιαία αύξηση και στην πρωτεύουσα μικρή μείωση σε σχέση με το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, τα πωλητήρια έγγραφα στην επαρχία Λευκωσίας ανήλθαν στις 2.273 σε σχέση με 2.824 το 2021, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 2%, με τον μεγαλύτερο αριθμό πωλητήριων εγγράφων να καταγράφεται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο με 242 και 267 πωλήσεις αντίστοιχα.

Στην επαρχία Λεμεσού, ο αριθμός των πωλητήριων εγγράφων έφθασε τις 4.665 σε σχέση με 3.339 το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 40%, με τις περισσότερες πωλήσεις να καταγράφονται τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο με 465 και 497 πωλήσεις αντίστοιχα.

Στην επαρχία Λάρνακας, κατατέθηκαν καθόλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους 2.402 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 1.674 το 2021, καταγράφοντας αύξηση 43%. Τα περισσότερα πωλητήρια καταγράφηκαν τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο (242 και 230 αντίστοιχα).

Στην επαρχία Πάφου, εξάλλου, κατατέθηκαν 2.876 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 1.818 το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 58%, με τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο να αποτελούν τους καλύτερους μήνες, αφού κατατέθηκαν 269 και 317 πωλητήρια έγγραφα.

Τέλος, στην επαρχία Αμμοχώστου κατατέθηκαν 693 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 692 το 2021, χωρίς να παρουσιάζεται οποιαδήποτε μεταβολή, με τα περισσότερα πωλητήρια έγγραφα να κατατίθενται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο (73 και 79).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top