ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάσεις τετραμήνων: Ορίστηκε Επιτροπή Ελέγχου για το γραπτό των Νέων Ελληνικών - Νέα διαρροή καταγγέλλουν γονείς

Εξετάσεις τετραμήνων: Ορίστηκε Επιτροπή Ελέγχου για το γραπτό των Νέων Ελληνικών - Νέα διαρροή καταγγέλλουν γονείς

Αρχίζει διαδικασία ορισμού Επιτροπής Ελέγχου, για το θέμα της διαρροής των θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών, στο πλαίσιο των εξετάσεων τετραμήνων, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, ξεκινά διαδικασία ορισμού Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με τον νόμο και συστάσεις Νομικής Υπηρεσίας, που θα εξετάσει και ενδεχόμενες ευθύνες της καθηγήτριας και τυχόν ευθύνες της διεύθυνσης του σχολείου.

«Θα δουν τον κανονισμό του σχολείου και τυχόν παραβάσεις. Σύμφωνα με τον νόμο προβλέπονται και συγκεκριμένες κυρώσεις. Ενδεχομένως, μετά, μπορεί να ασκηθεί και ποινική δίωξη», λέχθηκε στο ΚΥΠΕ από την ίδια πηγή στο Υπουργείο Παιδείας.

Επιστολή οργανωμένων γονιών προς ΥΠΑΝ για τη διαδικασία ετοιμασίας των θεμάτων για τα τετράμηνα, λόγω πιθανής δεύτερης διαρροής

Επιστολή για το θέμα της διαδικασίας ετοιμασίας των θεμάτων των τετραμήνων ετοιμάζονται να στείλουν οι οργανωμένοι γονείς, μετά και τη νέα καταγγελία για πιθανή διαρροή, που διερευνά το Υπουργείο Παιδείας για το γραπτό των Νέων Ελληνικών της Β’ Γυμνασίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Λοΐζος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος της Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Τη νέα καταγγελία προς το Υπουργείο έκανε γονιός εδώ και τρεις μέρες, καθώς υπήρχε ενημέρωση από ιδιωτικό σχολείο από την προηγούμενη μέρα της εξέτασης για το θέμα της έκθεσης και άλλα θέματα της εξέτασης, τα οποία όντος τελικά περιλαμβάνονταν στο γραπτό, σημείωσε.

«Τώρα αν έκαναν εκτίμηση και ήταν 100% εύστοχοι, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Δεν ήταν σαν την άλλη περίπτωση που φώναζε ότι ήταν διαρροή. Από την άλλη όμως είναι ύποπτο, οπότε το Υπουργείο οφείλει να το διερευνήσει», είπε ο κ. Κωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι αν δεν ήταν διαρροή τότε πρόκειται για πολύ μεγάλη σύμπτωση.

Θίγοντας το ζήτημα της διαδικασίας ετοιμασίας των θεμάτων, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση «δεν ήταν διαρροή από σχολείο το ίδιο πρωί. Αν όντος υπήρξε διαρροή, θα ήταν από θεματοθέτη, γιατί τα θέματα ετοιμάζονται ένα μήνα νωρίτερα. Αντί να εφαρμόσουν το σύστημα των Παγκυπρίων, εφαρμόζουν δικό τους σύστημα: ανταλλάζουν emails οι θεματοθέτες μεταξύ τους και τέσσερις βδομάδες με ένα μήνα πιο πριν, το γραπτό υπάρχει».

Γι’ αυτό, είπε, θα σταλεί επιστολή από τη Συνομοσπονδία προς το Υπουργείο Παιδείας, με την οποία θα ζητείται για ενιαίες παγκύπριες εξετάσεις να εφαρμόζεται «η δοκιμασμένη και πετυχημένη μέθοδος της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου που κάνει τις παγκύπριες για πρόσβαση και εισδοχή στα πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας. Είναι ένα σύστημα δοκιμασμένο, πετυχημένο και σε ό,τι αφορά τους θεματοθέτες και πώς αποστέλλονται τα γραπτά και πώς γίνεται η διόρθωση. Εφόσον υπάρχει το σύστημα και είναι δοκιμασμένο γιατί εφαρμόζεται κάτι άλλο;», διερωτήθηκε.

Εξάλλου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι την Παρασκευή η Συνομοσπονδία έστειλε στο Υπουργείο άλλη επιστολή, με θέμα τον βαθμό δυσκολίας του εξεταστικού δοκιμίου των Μαθηματικών της Γ’ Λυκείου. «Από την έρευνά μας, (το θέμα για) τα Μαθηματικά της Γ’ Λυκείου τεκμηριωμένα ήταν κάτι παραπάνω από απαράδεκτο. Κάναμε την έρευνά μας σε όλα τα σχολεία, μιλήσαμε με τους άριστους μαθητές για να δούμε τι έκαναν. Κάποιοι από τους άριστους δεν πρόλαβαν καν να το λύσουν. Ξεκίνησε έλεγχος με καθηγητές ειδικούς που έκαναν το τεστ για να δούμε πόσο χρόνο θέλουν να το λύσουν. Ήταν ένα γραπτό το οποίο και χρονικά ήταν αδύνατο να λυθεί, αλλά και ο βαθμός δυσκολίας του ήταν τεράστιος», είπε.

Ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι η φιλοσοφία των τετραμήνων και οι οδηγίες που έδωσε το Υπουργείο ήταν ο βαθμός δυσκολίας να μην είναι τόσο ψηλός, καθώς σκοπός δεν είναι να εντοπιστεί το 1-2% που μπορεί να γράψει. «Δεν ήταν εκτός ύλης, αλλά ήταν εκτός πλαισίου», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «δεν γίνεται να παίζουμε με τα απολυτήρια των μαθητών. Και αφού οι οδηγίες του Υπουργείου δεν ήταν αυτές, καλά κάνει να σταματήσει να απορροφά τις κατηγορίες γενικά» και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αύξηση στην απασχόληση Κυβέρνησης: Πού αποδίδεται; - Η αλλαγή και η σύγκριση με προηγούμενο μήνα

Λίστες αναμονής: «Δούλεψε» ο διαχωρισμός παραπεμπτικών; - Ο απολογισμός του πρώτου μήνα και οι «προτιμήσεις» των ασθενών

Ληστές επιτέθηκαν σε γυναίκα μέρα μεσημέρι στη Λεμεσό – Επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και έκλεψαν τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό

Συγκλονιστική μαρτυρία μάνας θύματος στα Τέμπη - «Το παιδί μου κάηκε ζωντανό στους 1400 βαθμούς»

Βουλή: Αποφάσισε την επέκταση της μείωσης στο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα - Μέχρι πότεΠτΔ για «Φωτοβολταϊκά για Όλους»: «Αυξημένο ενδιαφέρον 1220 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα»

ΠτΔ για «Φωτοβολταϊκά για Όλους»: «Αυξημένο ενδιαφέρον 1220 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα»

Με μια ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης αποκάλυψε το αυξημένο ενδιαφέρον πολιτών της Κύπρου για το Σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top