ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτίου: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας για αγνοούμενους»  

Φωτίου: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας για αγνοούμενους»   

Το πρόβλημα των αγνοουμένων και ο αγώνας των συγγενών που συνεχίζεται μέχρι σήμερα είναι μέρος της Ιστορίας μας, η οποία με τίποτα δεν παραγράφεται και μας δείχνει τον δρόμο της τιμής και του καθήκοντος, ως απαραίτητη προϋπόθεση της ίδιας της επιβίωσής μας δήλωσε την Κυριακή ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου. Ανέφερε παράλληλα ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας.

Μιλώντας στην τελετή ονοματοδότησης του Δημοτικού Πάρκου «Ιωάννης Λαζάρου Σκαλιστής, πεσών Στρατιώτης 211 ΤΠ το 1974», στο Στρόβολο, ο κ. Φωτίου είπε ότι το χρέος έναντι των συγγενών που έφυγαν και μας παρακολουθούν από ψηλά «είναι βαρύτατο και θα συνεχίσουμε να πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας».

Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, συνέχισε, δεν θα ενδώσουμε στους τακτικισμούς και στις μεθοδεύσεις της κατοχικής δύναμης. «Συνεχίζουμε τον ιερό και τίμιο αγώνα μας. Αυτό αποτελεί για εμάς χρέος και εθνική επιταγή» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι «συνεχίζουμε να διερχόμαστε μια δύσκολη περίοδο δοκιμασίας σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια μας να διασφαλίσουμε την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού σε αυτό τον τόπο με την υπερτρισχιλιετή Ελληνική Ιστορία».

Η τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία εντείνονται καθημερινά, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας για να συμπληρώσει ότι μέρα με τη μέρα «γινόμαστε μάρτυρες του αναθεωρητισμού και των έκνομων ενεργειών και απειλών της τουρκικής ηγεσίας».

«Δεν θα ενδώσουμε στις απειλές και μεθοδεύσεις της κατοχικής δύναμης. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ανατροπή των κατοχικών δεδομένων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας» σημείωσε.

Αναφερόμενος στον Ιωάννη Σκαλιστή είπε ότι τα λείψανά του εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο στην περιοχή του κατεχόμενου Τράχωνα, σε εκταφές που έγιναν το 2015 από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων μαζί με τα λείψανα άλλων εθνοφρουρών που επάνδρωναν φυλάκια της ευρύτερης περιοχής.

«Σαράντα οκτώ χρόνια έχουν περάσει και η Νεάπολη, ο Τράχωνας και το μεγαλύτερο μέρος της Ομορφίτας εξακολουθούν να είναι υπό τουρκική κατοχή. Και είναι ιερό το χρέος μας να τερματίσουμε αυτή την κατοχή και να επανενώσουμε την πατρίδα μας δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις θυσίες όλων των εθνοφρουρών μας που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στην περιοχή στις προσπάθειές τους να εμποδίσουν τις ορδές του Αττίλα να καταλάβουν και άλλες περιοχές της Λευκωσίας» είπε.

Ο κ. Φωτίου μνημόνευσε και τον πατέρα του ήρωα, Λάζαρο, ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή προ δεκαετίας, λέγοντας ότι υπηρέτησε την πατρίδα του από το μετερίζι του σκαπανέα και πρωτεργάτη του κινήματος της αναζήτησης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, από τις πρώτες ώρες που διαπιστώθηκε το απάνθρωπο έγκλημα της κατοχικής δύναμης σε βάρος των οικογενειών.

Είπε ακόμη ότι η οικογένεια Σκαλιστή είχε αυτές τις μέρες ακόμη μια οδυνηρή απώλεια, καθώς έφυγε από τη ζωή και η αδελφή του τιμώμενου ήρωα, η Ανδρούλα Λαζάρου Σκαλιστή που βίωνε για τόσες δεκαετίες καθημερινά τον πόνο και την αγωνία της εξαφάνισης του αγαπημένου της αδελφού. «Θυμόμαστε πάντα και τη μητέρα τους, την Εύα, μια από τις πιο ηρωικές μορφές των μανάδων των αγνοουμένων μας στα οδοφράγματα και σε κάθε άλλη εκδήλωση με το βουβό βλέμμα και τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους στα χέρια» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον αδελφό του ήρωα, Αντώνη, είπε ότι πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί και αυτός στις προσπάθειες διακρίβωσης της τύχης όλων των αγνοουμένων μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top