ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτές είναι οι αλλαγές στο πρόγραμμα των εξετάσεων τετραμήνου λόγω της παναπεργίας της Πέμπτης

Αυτές είναι οι αλλαγές στο πρόγραμμα των εξετάσεων τετραμήνου λόγω της παναπεργίας της Πέμπτης

Η πανσυνδικαλιστική κινητοποίηση για την ΑΤΑ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (26/01) από τις 12 έως τις τρεις το απόγευμα επηρεάζει αναπόφευκτα και τις εξετάσεις τετραμήνου.

Για το λόγο αυτό η ΟΕΛΜΕΚ αιτήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας αλλαγή ωρών ούτως ώστε η διαδικασία την Πέμπτη για τους μαθητές που θα έχουν εξετάσεις, να ολοκληρώνεται πριν από την ώρα έναρξης της κινητοποίησης.

Ο κύριος Προδρόμου ανταποκρίθηκε θετικά, προβαίνοντας σε γραπτή δήλωση, με την οποία σημείωνε πως η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας, έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο ωράριο της γραπτής αξιολόγησης που θα ελάμβανε χώρα εκείνη την ώρα, ούτως ώστε να μην επηρεαστούν οι μαθητές και αυτή να έχει ολοκληρωθεί την ώρα της απεργίας.

Για τα Γυμνάσια, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η λειτουργία τους πρέπει να τερματισθεί αναπόφευκτα την ώρα της έναρξης της απεργίας, στις 12 το μεσημέρι και ως εκ τούτου οι μαθητές θα σχολάσουν νωρίτερα.

Οι αλλαγές στις εξετάσεις έχουν ως εξής: 

Η εξέταση στα Μαθηματικών Β' Λυκείου, στις Εφαρμογές Πληροφορικής και στο Ελεύθερο Προοπτικό Σχέδιο θα αρχίσει στις 9:45 αντί στις 10:45 που ήταν προγραμματισμένο.

Η εξέταση στα Μαθηματικά της Γ' Λυκείου, στα Αγγλικά, στο μάθημα Δίκτυα και στο μάθημα Εικαστικές Εφαρμογές θα αρχίσει στις 7:45

Η ώρα έναρξης των υπόλοιπων μαθημάτων παραμένει η ίδια.

Σε ό,τι αφορά στα Δημοτικά, τα μαθήματα θα διακοπούν μεταξύ 12:00-13:00, με ταυτόχρονη εκδήλωση διαμαρτυρίας στις αυλές των σχολείων, χωρίς οι μαθητές να αποχωρήσουν.

Το ίδιο θα ισχύσει και στα Νηπιαγωγεία και στα Ενιαία και Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία.

Σχετικά με τα Γυμνάσια, οι γονείς προτρέπονται να παραλάβουν τα παιδιά τους από τα σχολεία τους στις 12:00 αφού οι μαθητές θα πρέπει να βρούνε μεταφορικό να φύγουν λόγω  του ότι στην απεργία θα λαμβάνουν μέρος και λεωφορεία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top