ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που πολίτης αφοπλίζει τον δράστη στο Μόντερεϊ Παρκ

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που πολίτης αφοπλίζει τον δράστη στο Μόντερεϊ Παρκ

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη σφαγή που διέπραξε ο 72χρονος Χου Καν Τραν στην αίθουσα χορού Star Ballroom Dance Studio του Μόντερεϊ Παρκ, κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά.

Η τραγωδία, όμως, θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού 20 λεπτά μετά τους φονικούς πυροβολισμούς και αφού είχε διαφύγει, ο 72χρονος δράστης μπήκε στην αίθουσα χορού Lai Lai Ballroom & Studio, στη γειτονική πόλη Αλάμπρα.

Εκεί, ο Μπράντον Τσάι, ο ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης, πάλεψε μαζί του και του άρπαξε το όπλο προτού προλάβει να ρίξει ούτε μια σφαίρα.

H σκηνή καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας της αίθουσας χορού, που θα μπορούσε να είχε γεμίσει θύματα εάν ο Τσάι δεν είχε φανεί τόσο γενναίος:


«Εκείνη τη στιγμή, ξύπνησε κάποιο πρωτόγονο ένστικτο. Κάτι συνέβη. Δεν ξέρω τι μου ήρθε», είπε ο Τσάι στην εφημερίδα New York Times, εξηγώντας ότι ο ένοπλος έφυγε αφού πάλεψαν για περίπου 90 δευτερόλεπτα.

Σχεδόν 12 ώρες αργότερα αστυνομικοί στο Τόρανς, στα νοτιοδυτικά του Μόντερεϊ Παρκ, εντόπισαν το λευκό βανάκι που οδηγούσε ο Τραν. Καθώς το πλησίαζαν, άκουσαν έναν πυροβολισμό. Ο Τραν είχε αυτοκτονήσει.

Η αστυνομία της Καλιφόρνιας συνεχίζει να αναζητά το κίνητρο πίσω από μία από τις χειρότερες μαζικές δολοφονίες στην ιστορία της Πολιτείας. O Τραν, ένας πρώην νοικάρης του οποίου τον χαρακτήρισε «οργισμένο και φιλύποπτο», σκότωσε δέκα ανθρώπους ηλικίας 50-80 ετών και τραυμάτισε άλλους τόσους. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι αρχές εξετάζουν ως πιθανό κίνητρο τις «προσωπικές σχέσεις» του δράστη, αφού μπορεί ο στόχος του να ήταν η πρώην σύζυγός του.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top