ΚΥΠΡΟΣ

Επιτελείο Χριστοδουλίδη: «Επίλυση εργασιακών ζητημάτων που επηρεάζουν άμεσα δεκάδες χιλιάδες πολίτες»

Επιτελείο Χριστοδουλίδη: «Επίλυση εργασιακών ζητημάτων που επηρεάζουν άμεσα δεκάδες χιλιάδες πολίτες»

Μετά από την ολοκλήρωση σειράς επαφών του ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με εκπροσώπους εργαζομένων, ο Γιάννης Παναγιώτου προέβη σήμερα στην εξής δήλωση εκ μέρους του υποψηφίου:

«Εφόσον ο Νίκος Χριστοδουλίδης λάβει την λαϊκή εντολή, είναι πανέτοιμος για την εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδιασμού σχετικά με την επίλυση σημαντικών εργασιακών ζητημάτων που επηρεάζουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας: για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, για τους εργαζόμενους στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπ. Παιδείας, για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους στην δημόσια διοίκηση και για τους εργαζόμενους με σύστημα βάρδιας και υπερωριακής απασχόλησης, όπως οι νοσηλευτές, οι αστυνομικοί, και οι δεσμοφύλακες, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους.»

Συγκεκριμένα, στο Σχέδιο Δράσης των Πρώτων Έξι Μηνών της Διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη, περιλαμβάνονται τα εξής:

· Η οριστική επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων αορίστου χρόνου σύμφωνα με την πρόταση της ΠΑΣΥΔΥ εφόσον αυτή κριθεί από την Νομική Υπηρεσία ως συνταγματικά συμβατή, με κατάθεση Νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

· Η επαναφορά των εργαζομένων στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπ. Παιδείας στο εργασιακό καθεστώς της μισθωτής εργασίας, σύμφωνα με την έκταση της απασχόλησής τους, από την αρχή του σχολικού έτους 2023-2024.

· Η έναρξη της σταδιακής αποκατάστασης του επιδόματος βάρδιας και της αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση, από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

· Η προώθηση ολοκληρωμένης προσέγγισης σχετικά με τους χρόνια χαμηλόμισθους εργαζόμενους που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση.

Σημειώνεται ότι το οικονομικό κόστος για τα ανωτέρω έχει υπολογιστεί αναλυτικά και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα βρίσκεται εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top