ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ισόβια στον δολοφόνο του 16χρονου Κύπριου Στέλιου στη Βρετανία

Ισόβια στον δολοφόνο του 16χρονου Κύπριου Στέλιου στη Βρετανία

Σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη κάθειρξη 19 ετών καταδικάστηκε ο Kyi-Reice Sylvester, για τη δολοφονία του 16χρονου Στέλιου Αβερκίου, o οποίος είχε εντοπιστεί την 1η Αυγούστου του 2021, τραυματισμένος από μαχαίρι στο πάρκο Lordship Recreation Ground και νοσηλευόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ δέκα ημέρες αργότερα έχασε τη μάχη με τη ζωή.  

Από την νεκροτομή επί της σορού του 16χρονου, διαφάνηκε πως η αιτία θανάτου είναι τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, στον αριστερό μηρό.

Σύμφωνα με Βρετανικά ΜΜΕ, κατά την διάρκεια του δικαστηρίου ακούστηκε πώς ο 16χρονος Στέλιος δέχθηκε χτύπημα από μαχαίρι στο πόδι όταν προσπάθησε να αποτρέψει τη ληστεία των φίλων του από τον δράστη και τον συνεργό του.

Συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου 2021 γύρω στις 14:00, ο 16χρονος Στέλιος καθόταν σε ένα παγκάκι στο Lordship Lane Recreation Ground με δύο φίλους όταν ο Sylvester και ο Gruber τους πλησίασαν και αφού τους ρώτησαν αν ήταν από μια αντίπαλη συμμορία, άρχισαν να τους ληστεύουν.

Ο επιθεωρητής Neil Rawlinson ανέφερε στο δικαστήριο ότι: «Είμαι ικανοποιημένος με την καταδικαστική απόφαση. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, επειδή δεν χωρούν στην κοινωνία άτομα τα οποία κλέβουν και αποτελούν απειλή για την ασφάλεια όλων. Είμαι βέβαιος ότι οι ποινές τους θα αντικατοπτρίζουν τη βαρύτητα των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει».

Ο Στέλιος άφησε πίσω του τη μητέρα του του Μαρία, τη μικρή του αδερφή, που τον λατρεύει και τον βλέπει ως ήρωά της. Η μητέρα του Μαρία και η γιαγιά του είναι από την Αραδίππου και ο παππούς του από τη Λεμεσό.  

Η μητέρα του συγκλονισμένη αναφέρει: «Η οικογένεια μου έχει διαλυθεί από μια πράξη τυφλής βίας. Ο Στέλιος δεν έκανε τίποτα λάθος. Ήταν ένα 16χρονο αγόρι μαζί με τους φίλους του στο πάρκο. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς (ο δράστης) έκανε αυτό το πράγμα. Οι καρδιές μας είναι διαλυμένες».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top