ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράδοση παλαιού δρόμου Πάφου - Λεμεσού παρά την Πέτρα του Ρωμιού από Υπουργό Μεταφορών

Παράδοση παλαιού δρόμου Πάφου - Λεμεσού παρά την Πέτρα του Ρωμιού από Υπουργό Μεταφορών

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ο παλιός δρόμος Λεμεσού - Πάφου παρά την Πέτρα του Ρωμιού από τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρούσος ανέφερε πως ήταν ένα αρκετά δύσκολο τεχνικά έργο που ταλαιπωρούσε αρκετά, σημειώνοντας ωστόσο ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε συνεργασία με τον εργολάβο έλυσε όλα τα προβλήματα.

Πρόσθεσε ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες αλλαγές και σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία αυτό το χρήσιμο οδικό δίκτυο για την επαρχία της Πάφου αλλά και για την Λεμεσό.

Ανέφερε πως το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, το κόστος του έργου ανέρχεται στα 1.400.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχωρεί για την επόμενη φάση του οδικού δικτύου. Ετοιμάζει, είπε, τα έγγραφα των προσφορών με στόχο όπως τους επόμενους μήνες να προκηρυχθεί η προσφορά ύψους 4 εκατ. ευρώ για να αναβαθμιστεί και να επιδιορθωθεί και το επόμενο μέρος αυτού του σημαντικού οδικού δικτύου.

Ερωτηθείς για το διπλασιασμό του κόστους λόγω των δυσκολιών ο κ. Καρούσος αναγνώρισε ότι όντως το κόστος διπλασιάστηκε. «Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες του εργολάβου, υπήρχαν θέματα, που ήταν απρόβλεπτα και επικίνδυνα, και το έργο σταμάτησε», είπε, προσθέτοντας πως ακολούθως έγινε νέα μελέτη, με περισσότερα θέματα στήριξης και το θέμα επιλυθήκε με επικαιροποιημένη μελέτη. Ανέφερε επίσης ότι έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στον προϋπολογισμό, και σήμερα ο δρόμος παραδίδεται στην κυκλοφορία.

Είπε επίσης πως προχωρούν στην επόμενη φάση του οδικού δικτύου, με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ σε λίγους μήνες, σημειώνοντας πως θα προκηρυχτεί και αυτή η προσφορά. 

Σε σχέση με τις θέσεις θεάματος ο κ. Καρούσος είπε πως τα λεγόμενα view points οφείλουν να τα καταστευάζουν είτε είμαστε κυβέρνηση είτε τοπική αρχή, καθώς όπως σημείωσε, είναι αυτό που δίνουμε στους επισκέπτες μας, ένα τοπικό δίκτυο που μπορεί να συνδυάσει τα σημεία θέας. 

Από την πλευρά του Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης που παρέστη στην παράδοση χαρακτήρισε ευχάριστη τη μέρα για την Πάφο γιατί ανοίγει ένας δρόμος πολύ σημαντικός για τον τουρισμό που ταλαιπώρησε πάρα πολλά χρόνια. 

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως οι τέσσερις υποσχέσεις που έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων για τους δρόμους Νατάς, Γιόλου, Δρούσειας και Πέτρας του Ρωμιού έχουν τηρηθεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top