ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Όλα ή τίποτα για Αβέρωφ-Μαυρογιάννη- Παράλληλος «πόλεμος» δημοσκοπήσεων

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Όλα ή τίποτα για Αβέρωφ-Μαυρογιάννη- Παράλληλος «πόλεμος» δημοσκοπήσεων

Μετωπική προβλέπεται πλέον η σύγκρουση ανάμεσα στους Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη για την εξασφάλιση του εισιτηρίου που οδηγεί στον δεύτερο γύρο, με δεδομένο ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ένα εισιτήριο φαίνεται να κλειδώνει στον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη ο Ανδρέας Μαυρογιάννης κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου με αφορμή την πρόταση του τελευταίου για φορολογική μεταρρύθμιση είναι ενδεικτική της κορύφωσης της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υποψηφίων που στηρίζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Στα επιτελεία των τριών βασικών διεκδικητών της προεδρίας επικρατεί έντονη κινητοποίηση, όσο λιγοστεύει ο χρόνος μέχρι την εκλογική μάχη της 5ης Φεβρουαρίου. Οι δημοσκοπήσεις έχουν την τιμητική τους αυτό το διάστημα γιατί πέραν των μηνυμάτων που στέλνουν στα επιτελεία, έχουν ξεχωριστή σημασία στο επίπεδο των εντυπώσεων, όπου μαίνεται μια παράλληλη μάχη στον ψυχολογικό τομέα. Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα επιτελεία, σε μεγάλο βαθμό συγκλίνουν με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιούνται. Όλες ανεξαιρέτως δείχνουν ένα σαφές προβάδισμα του Νίκου Χριστοδουλίδη, έναντι των Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη, οι οποίοι αναμένεται ότι θα αναμετρηθούν μέχρι το τέλος για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο. Από τα επιτελεία των δύο υποψηφίων που στηρίζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα, γίνεται λόγος για αύξηση της συσπείρωσης το τελευταίο διάστημα. Στη βάση αυτού του ευρήματος, το κάθε επιτελείο εμφανίζεται αισιόδοξο ότι στο τέλος θα κερδίσει τη μάχη για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο. Επίσης, και τα δύο επιτελεία, υποστηρίζουν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα αφήνει ανοιχτή την έκβαση του δεύτερου γύρου. Υποστηρίζουν δηλαδή ότι η ψαλίδα από τον πρώτο θα είναι μικρή, ή σε κάθε περίπτωση, όχι απαγορευτική για τον δεύτερο. Οι πληροφορίες που προέρχονται από τα επιτελεία είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές, αφού ουσιαστικά πρόκειται για εκτιμήσεις. Γίνεται αντιληπτό ότι κανένας από τους βασικούς διεκδικητές της προεδρίας δεν επιθυμεί σε αυτή την κρίσιμη φάση να καταταγεί τρίτος σε απόσταση που τον θέτει εκτός κούρσας, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση κινδυνεύει με απώλειες εξαιτίας της λογικής της χαμένης ψήφου.

Χτυπούν ρέστα

Μεθαύριο Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα δημοσιοποίησης αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων και τα επιτελεία θέλουν να αξιοποιήσουν το χρονικό ορόσημο για να στείλουν μηνύματα εμψύχωσης στους φίλους και υποστηρικτές τους. Sigma,Alpha και Omega θα κλείσουν τον κύκλο των δημοσκοπήσεων που θα ανακοινωθούν, ενώ τα επιτελεία θα συνεχίζουν να διενεργούν τις δικές τους μετρήσεις μέχρι και την παραμονή των εκλογών, χωρίς φυσικά να δικαιούνται να δημοσιοποιήσουν αποτελέσματα, τα οποία θα διοχετεύουν με διάφορους τρόπους στους φίλους και υποστηρικτές τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top