ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Θα νικήσουμε τις εκλογές» - «Είμαστε σε ένα βατήρα και την Κύπρο μας θα την απογειώσουμε»

Αβέρωφ: «Θα νικήσουμε τις εκλογές» - «Είμαστε σε ένα βατήρα και την Κύπρο μας θα την απογειώσουμε»

Τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο νικητής των Προεδρικών Εκλογών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι χαρίζει τις δημοσκοπήσεις στα επιτελεία των κομμάτων.

Την ίδια ώρα, εκτίμησε πως «δεν θα διακινδυνέψει ο Κύπριος πολίτης ούτε την ακυβερνησία ούτε τις θυσίες 10 ετών να τις ρίξουμε στον κάλαθο, ούτε πισωγύρισμα σε πολιτικές που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία», υποδεικνύοντας ότι «είμαστε σε ένα βατήρα και την Κύπρο μας θα την απογειώσουμε».

Παναπεργία και ΑΤΑ

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 αρχικά και σχολιάζοντας την αυριανή παναπεργία λόγω ΑΤΑ, ανέφερε πως «δεν ανησυχώ ότι θα υπάρξουν αντίκτυποι σοβαροί», ενώ στο ενδεχόμενο οι 3 ώρες της απεργίας να γίνουν 13, τόνισε πως «διακρίνει το συνδικαλιστικό μας κίνημα η υπευθυνότητα». Είπε, επίσης, πως η ΑΤΑ είναι ένα σημαντικό θέμα να το διαχειριστεί η επόμενη Κυβέρνηση.

Ως προς την πρόταση του για το οικογενειακό εισόδημα και τις φοροελαφρύνσεις, είπε ότι «αυτό που έχουμε εισηγηθεί, το οικογενειακό εισόδημα, μαζί με το συμπλήρωμα σε 52.000 νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, για να μην υπάρχει νοικοκυριό στην Κύπρο» κι εκτίμησε πως «οι φοροελαφρύνσεις που εισηγούμαστε με το οικογενειακό εισόδημα, έχουν περισσότερο όφελος για την οικογένεια από το αν έπαιρνε 100% της ΑΤΑ».

Για τις επικρίσεις που δέχεται περί ωρολογιακής βόμβας στα δημόσια οικονομικά λόγω της πρότασής του, ο κ. Νεοφύτου είπε «μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν δέχομαι» και τόνισε ότι «δεν θα αφήσει τρύπα στα οικονομικά του κράτους».

Κληθείς να ανακοινώσει τα ονόματα κι άλλων Υπουργών που θα είναι στην Κυβέρνησή του, πέραν των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, ο κ. Νεοφύτου αρκέστηκε στο να αναφέρει ότι «ξέρω και τον τελευταίο μέλος της επόμενης διακυβέρνησης». «Έχουμε αξιολογότατα στελέχη και στην κυβέρνηση και στο κόμμα και μέσα στην κοινωνία. Με μία προϋπόθεση: δεν θα κάνω ένα Υπουργικό Συμβούλιο που δεν θα μιλά ο ένας με τον άλλο, ο ένας θα βλέπει στην Ανατολή κι ο άλλος στη Δύση. Ο άλλος υπέρ της Ομοσπονδίας κι ο άλλος υπέρ του ενιαίου κράτους», πρόσθεσε.

«Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών: θέλουμε κυβέρνηση, θέλουμε αποτελεσματικότητα ή θέλουμε να πάμε σε μία ακυβερνησία, ικανοποιώντας όλους.», επεσήμανε ο κ. Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απεκάλυψε, ακόμη, ότι «μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής θα ακούσετε και τον διαπραγματευτή και τον Υπουργό Εξωτερικών».

«Σέβομαι τις δημοσκοπήσεις – Τις χαρίζω στα επιτελεία των κομμάτων»

Για δημοσκοπήσεις που τον θέλουν να δίνει μάχη με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για κατάληψη της δεύτερης θέσης, ο κ. Νεοφύτου είπε «τις σέβομαι και τις εκτιμώ και τις χαρίζω στα επιτελεία των άλλων κομμάτων».

«Μην μας πάρετε για αλαζόνες, με αυτοπεποίθηση θα σας πω αυτό που νιώθω, αυτό που πιστεύω. Θα κρατηθεί η χώρα στη σωστή πορεία. Δεν θα διακινδυνέψει ο Κύπριος πολίτης ούτε την ακυβερνησία ούτε τις θυσίες 10 ετών να τις ρίξουμε στον κάλαθο, ούτε πισωγύρισμα σε πολιτικές που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία», συμπλήρωσε.

«Είμαστε σε ένα βατήρα και την Κύπρο μας θα την απογειώσουμε. Πιστεύουμε ακράδαντα και θα είμαστε οι νικητές αυτών των Εκλογών για την ασφάλεια, την σταθερότητα και τις καλύτερες μέρες για να φτιάξουμε μία καλύτερη Κύπρο. Θα δώσουμε την μάχη για μία ενωμένη πατρίδα, αλλά και μία δυνατή οικονομία που θα απογειώσει τις δυνατότητες του κάθε Κύπριου και της κάθε Κύπριας, δημιουργώντας την καλύτερη Κύπρο που οραματιζόμαστε», υπογράμμισε περαιτέρω ο κ. Νεοφύτου.

Ολόκληρες οι τοποθετήσεις του κ. Νεοφύτου στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top