Συνεργασία Αστυνομίας Κύπρου-ΕΛΑΣ-Frontex για επιστροφή 38 παράτυπων μεταναστών στις χώρες τους

Συνεργασία Αστυνομίας Κύπρου-ΕΛΑΣ-Frontex για επιστροφή 38 παράτυπων μεταναστών στις χώρες τους

Η Αστυνομία Κύπρου σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και υπό τον συντονισμό του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) διοργάνωσαν κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής Υπηκόων Τρίτων Χωρών που διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου, 2023, αεροσκάφος, το οποίο ναυλώθηκε από τον Frontex προερχόμενο από την Αθήνα, προέβη σε ενδιάμεσο σταθμό στη Λάρνακα, όπου σε αυτό επιβιβάστηκαν 38 παρανόμως διαμένοντες μετανάστες.

Το συντονισμό της επιχείρησης είχε η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, μέλη της οποίας με τη συνδρομή άλλων τμημάτων της Αστυνομίας, ως επίσης και μέλη του Μονίμου Σώματος του Frontex, συνόδευσαν τους μετανάστες στις χώρες καταγωγής τους.

Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειες της στη μεγιστοποίηση του αριθμού επιστροφών και από την αρχή του χρόνου έχουν ήδη απελαθεί 107 άτομα, ενώ άλλα 360 άτομα που διέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία έχουν επιστραφεί εθελούσια.

Σημειώνεται ότι, το 2022 επιστράφηκαν στις χώρες καταγωγής τους, 7,500 παρανόμως διαμένοντες Υπήκοοι Τρίτων Χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ανέδειξε τη διαχρονική ενότητα του Ελληνισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στο The Europe Gulf Forum.

BEST OF TOTHEMAONLINE