ΚΥΠΡΟΣ

Χριστοδουλίδης: «Οι Κυπριακές φαρμακοβιομηχανίες κινητήριος δύναμη της οικονομίας»

Χριστοδουλίδης: «Οι Κυπριακές φαρμακοβιομηχανίες κινητήριος δύναμη της οικονομίας»

Τις πολύ καλές προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της Κυπριακής οικονομίας μέσω της αύξησης των εξαγωγών φαρμάκων, αλλά και της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκές πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, συζήτησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τη διεύθυνση και το προσωπικό της φαρμακευτικής εταιρείας Delorbis.

Σε επίσκεψη στο εργαστάσιο και γραφεία της εταιρείας στους Εργάτες, ο κ. Χριστοδουλίδης εξήρε την πολύ καλή δουλειά που κάνει στον τομέα αυτό, στην εργοδότηση πολλών νέων επιστημόνων, καθώς και τις προοπτικές πρόσληψης αρκετών δεκάδων τα επόμενα χρόνια.

Με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι το 60% της παραγωγής εξάγεται στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία, ενώ ένα επιπλέον 30% εξάγεται σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι το 32% των συνολικών εξαγωγών της Κύπρου είναι φάρμακα και είναι αποτελούν τον υπ’ αριθμό ένα εξαγωγικό τομέα.

Δείτε εδώ βίντεο από την επίσκεψη:

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε και για τις περαιτέρω προοπτικές του τομέα, όπως η παραγωγή ορισμένων πρώτων υλών για την παρασκευή φαρμάκων, με την οικοδόμηση εργαστασίων που θα ικανοποιούν αυτή την ανάγκη, γεγονός που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την κυπριακή οικονομία. Σημειώνεται ότι το 70% με 75% των πρώτων υλών για την παρασκευή φαρμάκων παρασκευάζεται στην Κίνα και την Ινδία, γεγονός που δημιουργεί εξάρτηση των φαρμακευτικών εταιρειών σε δύο μόνο χώρες.

Αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας, αναφέρθηκε από τη διεύθυνση της εταιρείας η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εγγραφή νέων φαρμάκων, η μη παροχή χορηγιών σε μη μικρές εταιρείες για την εγκατάσταση π.χ. φωτοβολταϊκών, ή και νέων επενδύσεων, καθώς και το υψηλό κόστος του βιομηχανικού ρεύματος. Σημειώθηκε επίσης το πολύ υψηλό κόστος εξαγωγής, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μεγαλύτερο από την παρασκευή των φαρμάκων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top