ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονο το Υπ. Γεωργίας: Ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων γάτων δεν επιλύεται με την αποστέρηση τροφής

Έντονο το Υπ. Γεωργίας: Ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων γάτων δεν επιλύεται με την αποστέρηση τροφής

Το Υπουργείο Γεωργίας σε ανακοίνωση για τη σίτιση των αδέσποτων γάτων και τη δημόσια συζήτηση που εξελίσσεται γύρω από αυτό το θέμα, τονίζει ότι το πρόβλημα που δημιουργείται με τον υπερπληθυσμό των γάτων σε συγκεκριμένες περιοχές δεν επιλύεται με την αποστέρηση τροφής από τα ζώα, αλλά με την εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων στείρωσης.

Σημειώνει, επίσης, ότι το Υπουργείο Γεωργίας θα διαβουλευτεί με τη Νομική Υπηρεσία για πλήρη αποσαφήνιση του θέματος της σίτισης των αδέσποτων γάτων.

Το Υπουργείο Γεωργίας προσθέτει ότι προς το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Γεωργίας, μέσω των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, εφαρμόζει Παγκύπριο Σχέδιο στείρωσης αδέσποτων γάτων, σε συνεργασία με Δήμους, Κοινοτικά Συμβούλια και φιλοζωικές οργανώσεις.

Επίσης, το Υπουργείο Γεωργίας σημειώνει πως η πολιτική του κράτους για την ευημερία των ζώων στηρίζεται στις πέντε διεθνώς αναγνωρισμένες βασικές ελευθερίες των ζώων, δηλαδή την ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, την ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, την ελευθερία από τραυματισμό, πόνο και ασθένεια, την ελευθερία από φόβο και αγωνία, την ελευθερία έκφρασης μίας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Τονίζει, περαιτέρω, ότι μέσα σε αυτά τα πλαίσια, και λαμβάνοντας υπόψη την ευημερία των αδέσποτων ζώων, το Υπουργείο δεν στηρίζει σε καμία περίπτωση την καταστροφή ή απομάκρυνση δοχείων που τοποθετήθηκαν για σίτιση των αδέσποτων ζώων.

Το Υπουργείο Γεωργίας συμπληρώνει ότι, αναγνωρίζει το έργο των φιλόζωων εθελοντών, που εργάζονται καθημερινά με σημαντικό κόστος για τους ίδιους, για την προστασία των ζώων στη χώρα μας και καλεί όλους τους φορείς να προσεγγίσουν το θέμα με πνεύμα συνεργασίας, προς το συμφέρον των ζώων και κατ’ επέκταση όλων των πολιτών της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Προσπαθούν να αλλάξουν ρότα τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ - Με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές του 2026

Προσπαθούν να αλλάξουν ρότα τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ - Με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές του 2026

Σε μία πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων των διπλών εκλογών προχωρούν τα κόμματα, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματική επαφή με τη βάση, που εκ των πραγμάτων, δεν το έχουν πετύχει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top