Σοκαριστικές οι πρώτες φωτογραφίες από το F-4 που συνετρίβη
30.01.2023 - 13:52
Στη δημοσιότητα ήρθαν οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας (30/1) στον θαλάσσιο χώρο νότια του αεροδρομίο της Ανδραβίδας.
Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το protothema.gr, οι χειριστές του F-4 που δεν πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν, εκτελούσαν «χαμηλή ναυτιλία», πτήση, δηλαδή, με κατώτατο όριο τα 300 πόδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος από την 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού που εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, έχει βάθος 1.000 μέτρα.
Χειριστές του αεροσκάφους F-4 ήταν ένας σμηναγός και υποσμηναγός από την 338 Μοίρα.
Βίντεο από τις έρευνες για τον εντοπισμό του F-4 και των δύο χειριστών του
Το διθέσιο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση συνοδεία ενός άλλου Phantom και κατά πληροφορίες ήταν το το νούμερο 2 του σχηματισμού.
Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως αναφέρουν ότι ο αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε τη βάση της Ανδραβίδας ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «bravo 2», το διθέσιο F-4 που κατέπεσε.
Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις είπε ότι στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όταν επανέλαβε, σε δηλώσεις του την Κυριακή, την ετοιμότητά του, ακόμα και την ερχόμενη βδομάδα να προσέλθει σε μια διευρυμένη διάσκεψη, στην οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο Πρόεδρος κάλεσε όλες τις πλευρές να αποδείξουν στην πράξη την ετοιμότητά τους.