Προεδρικές 2023: Θα επισκεφθεί τα εκλογικά κέντρα η Λοϊζίδου - Τι θα ελέγχει

Προεδρικές 2023: Θα επισκεφθεί τα εκλογικά κέντρα η Λοϊζίδου - Τι θα ελέγχει

Κατά την ημέρα των Προεδρικών Εκλογών, λειτουργοί του Γραφείου της Ειρήνης Νικολαΐδου Λοϊζίδου θα επισκεφθούν τα εκλογικά κέντρα για έλεγχο της συμμόρφωσης με τα πιο κάτω:

Υπενθυμίζεται ότι ο εκλογικός κατάλογος διατίθεται στα κόμματα/υποψηφίους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, για σκοπούς διαφάνειας και ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας, με βάση την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με Αρ. 34.361 και ημερομηνία 1.11.1990.

Στους εκλογικούς καταλόγους που χορηγούνται στα κόμματα /υποψηφίους δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας των ψηφοφόρων, η ημερομηνία γέννησης και το ονοματεπώνυμο του πατέρα.

Είναι νόμιμο και θεμιτό, οι αντιπρόσωποι να κρατούν σημειώσεις κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας δεν αναφωνείται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας των ψηφοφόρων, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της κοινοποίησής του σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Μετά το πέρας των εκλογών κατάλογοι και σημειώσεις δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, ασύμβατους με τον αρχικό σκοπό της συλλογής των δεδομένων και θα πρέπει να καταστρέφονται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE