ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Πόλεμος μέχρι την τελευταία ψήφο μεταξύ Αβέρωφ-Μαυρογιάννη

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Πόλεμος μέχρι την τελευταία ψήφο μεταξύ Αβέρωφ-Μαυρογιάννη

Τέσσερις μέρες μέχρι την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων ανεβάζουν στροφές αφενός για να «κλειδώσουν» τους υποστηρικτές και δυνητικούς ψηφοφόρους τους και αφετέρου για να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τους πολίτες που ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει. Υποψήφιοι και κόμματα μελετούν τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα, ώστε να έχουν μια εικόνα προς τα που κινούνται τα πράγματα επί του εδάφους.

Όλα τα επιτελεία εμφανίζονται αισιόδοξα για την έκβαση της αναμέτρησης και επενδύουν στον τομέα της ψυχολογίας και του ακμαίου ηθικού, που είναι απαραίτητα για την εκλογική μάχη. Στα επιτελεία των τριών βασικών διεκδικητών της προεδρίας η κινητοποίηση είναι σε όλα τα επίπεδα, κυρίως όμως στο οργανωτικό.

Στο επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου επενδύουν στον κομματικό πατριωτισμό και προσβλέπουν στη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση που θα οδηγήσει στην πρόκριση στον δεύτερο γύρο.

Ο οργανωτικός μηχανισμός του ΔΗΣΥ κορυφώνει την προσπάθεια, με ορόσημο την τελική προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί απόψε Πέμπτη 3/2 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Από το επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη εκφράζεται αισιοδοξία για πρόκριση στον δεύτερο γύρο, ενώ την ίδια ώρα στο ΑΚΕΛ, ηγεσία και στελεχιακό δυναμικό δίδουν τη μάχη σε όλα τα μέτωπα, ώστε να μην χαθεί ούτε μια ψήφος. Οργανωτική κινητοποίηση καταγράφεται και στο επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη, με τη βοήθεια των συνεργαζομένων κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Κυνηγούς, με την προσδοκία ότι η κάλπη θα επιβεβαιώσει την εικόνα που αποτυπώθηκε στις δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες.

Δίπολο θρίλερ

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις συντηρούν το θρίλερ για το δεύτερο εισιτήριο που θα οδηγήσει στον δεύτερο γύρο έναν από τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη, με αντίπαλο τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος φαίνεται να διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα. Η κόντρα των δύο υποψηφίων που στηρίζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα αναμένεται ότι θα κορυφωθεί σήμερα και αύριο, τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης αντάλλαξαν τις περισσότερες επικρίσεις, στο χθεσινό debate στο ΡΙΚ, στοχεύοντας ακριβώς να διευρύνουν τη διαφορά ο ένας από τον άλλο, που θα οδηγήσει στην πρόκριση στον δεύτερο γύρο. Σε δεύτερο πλάνο πέρασαν οι επικρίσεις μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη, οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν τα ερείσματά τους στο συναγερμικό κοινό. Οι τρεις βασικοί διεκδικητές της προεδρίας θα συναντηθούν στο στούντιο του Οmega αύριο Παρασκευή, στο τελευταίο debate των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top