ΠΑΡΑ-THEMA

Ο προεκλογικός, οι υποσχέσεις, η ανάγκη για συνεργασία και τα λόγια που πρέπει να γίνουν πράξεις

Ο προεκλογικός, οι υποσχέσεις, η ανάγκη για συνεργασία και τα λόγια που πρέπει να γίνουν πράξεις

Σε λίγες ώρες ολοκληρώνεται ένας μακρύς προεκλογικός αγώνας, ο οποίος άρχισε ουσιαστικά από τον Δεκέμβριο του 2021.

Κατά τη διάρκεια αυτού του προεκλογικού αγώνα, όπως γίνεται άλλωστε κάθε φορά που έχουμε εκλογές, ακούστηκαν πολλά. Προτάσεις, αντιπροτάσεις, αντιπαραθέσεις, κτυπήματα κάτω από την μέση, και άλλα. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, κακά τα ψέματα, το επίπεδο του πολιτικού λόγου έφτασε στο… υπόγειο, αφού στην προσπάθεια αλίευσης ψήφων, επιτελεία και υποψήφιοι χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα σκληρή και ξύλινη γλώσσα κι επίθετα που δεν περιποιούν τιμή για κανένα, ενώ δεν έλειψαν οι κατηγορίες και καταγγελίες ακόμα και για λογοκλοπή.

Όλα αυτά, βέβαια, θα ξεχαστούν σε κάποια φάση, αλλά είναι καλό να προβληματιστούν άπαντες που ενδεχομένως θα οδηγήσουν τα πράγματα με αυτή τους τη στάση και ειδικότερα εάν με αυτόν τον τρόπο θα κάνουν τους πολίτες να ασχοληθούν με την πολιτική ή θα ωθήσουν ακόμη περισσότερους στην αποστροφή και κατ’ επέκταση στην αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Εκείνο που απαιτείται σήμερα και ειδικότερα την επομένη των εκλογών, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι η συνεργασία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν μία σειρά από προκλήσεις που απασχολούν την κοινωνία, όπως η ακρίβεια κυρίως.

Όλους αυτούς τους μήνες ακούσαμε και διαβάσαμε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες θέσεις, για όλα. Κάθε υποψήφιος κατέθεσε τις προτάσεις του και ναι, όπως είναι φυσιολογικό άλλωστε, εξαγγέλθηκαν και ταυτόσημες ή και ίδιες προτάσεις -και πού είναι το κακό σε αυτό;-.

Εκείνο που απομένει, πλέον, να δούμε είναι εάν αυτός που θα εκλεγεί, θα τις υλοποιήσει και σε ποιο βαθμό, καθώς και εάν αξιοποιήσει θέσεις/προτάσεις ανθυποψηφίων του που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες ή θα τις ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων, εφαρμόζοντας μόνο όσα ο ίδιος υποσχέθηκε, ανεξαρτήτως του εάν ένας ανθυποψήφιος του κατέθεσε κάποια καλύτερη ή περισσότερο υλοποιήσιμη πρόταση.

Εμβολιάζοντας, όμως, ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας το πρόγραμμά του με προτάσεις/θέσεις που κατέθεσαν ανθυποψήφιοι του, κατά την άποψή μας, θα στείλει ένα πραγματικό μήνυμα για ενότητα και κυρίως για συνεργασία, η οποία είναι πολύ απαραίτητη αυτή τη στιγμή και με δεδομένο ότι κανένας από τους βασικούς διεκδικητές του ανώτατου αξιώματος του τόπου δεν διαθέτει πλειοψηφία στη Βουλή.

Ίδωμεν. Πάντως, εμείς θα είμαστε εδώ για να καταγράψουμε τις εξελίξεις και κυρίως κατά πόσον τα λόγια θα γίνουν, επιτέλους, πράξεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top