«Καλά κρατεί» η ανεργία - Αυξήθηκε κατά 8,6% τον Ιανουάριο

«Καλά κρατεί» η ανεργία - Αυξήθηκε κατά 8,6% τον Ιανουάριο

Αύξηση 8,6% παρουσίασε σε ετήσια βάση ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Ιανουαρίου 2023 ο οποίος διαμορφώθηκε στα 16.758 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022 σημειώθηκε αύξηση 1.328 προσώπων ή 8,6% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων (αύξηση 589 άτομα), των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (αύξηση 583), της μεταφοράς και αποθήκευσης (αύξηση 143), των δραστηριοτήτων σχετικά με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα (αύξηση 76) και της ενημέρωσης και επικοινωνίας (αύξηση 67).

Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο 2023 αυξήθηκε στα 14.121 πρόσωπα σε σύγκριση με 14.068 τον προηγούμενο μήνα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ανέργων ανά οικονομική δραστηριότητα στο τέλος Ιανουαρίου καταγράφεται στον τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης με 5.182 και ακολουθούν το Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσικλετών με 2.338 με τις Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες να βρίσκονται στην Τρίτη θέση με 1.395.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE