ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Αριστοτέλους: «Για να αλλάξει η κοινωνική πραγματικότητα, χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης»

Χ. Αριστοτέλους: «Για να αλλάξει η κοινωνική πραγματικότητα, χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης»

Το μήνυμα ότι «για να αλλάξει αυτή η κοινωνική πραγματικότητα, χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης, ταξική οργάνωση και συνειδητοποίηση των λαϊκών δυνάμεων, σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, που όπως φαίνεται και από τις δημοσιοποιημένες λίστες υποστηρικτών, στηρίζουν όλους τους ‘βασικούς’ υποψήφιους», στέλνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αριστοτέλους.

Όπως τονίζει, «αυτόν τον άλλο δρόμο προτείνει μαζί με ουσιαστικές προτάσεις άμβλυνσης των κοινωνικών προβλημάτων ή δική μας υποψηφιότητα».

Το άμεσο συμφέρον του λαού, υποδεικνύει, επιβάλλει ρήξη με την στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο υπηρετούν οι «βασικοί» υποψήφιοι.

«Το συμφέρον για τους εργαζομένους όλων των στρωμάτων, των αγροτών, των σπουδαστών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου, των κοινωνικών υπό διαστρωμάτων και των μικρομεσαίων που καταπιέζονται από το σύστημα, τους πολύχρωμους διαχειριστές του και την δήθεν αντιπολίτευση, είναι να στηρίξουν εκλογικά την υποψηφιότητα μας, υποψηφιότητα που ανήκει στην εργατιά», συμπληρώνει.

«Από την ένταξη της πατρίδας μας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, τρία κεντρικά προβλήματα μαστίζουν την κυπριακή κοινωνία. Η καπιταλιστική κρίση που κατέστρεψε τον παραδοσιακό ιστό της οικονομίας, το απάνθρωπο και αντεργατικό μνημόνιο με τους δανειστές που οδήγησε στην διάσωση των τραπεζών με λεφτά του λαού και στη δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης και στην εξάρτηση της πατρίδας μας από ξένα ταμεία κολοσσούς και κράτη, και τέλος την οπισθοδρόμηση του Κυπριακού Προβλήματος με την λύση να αφήνεται αποκλειστικά στους ξένους ιμπεριαλιστές, ενώ ο λαός παρακολουθεί να μοιράζουν την γη, τους πόρους και τους ανθρώπους ξένες δυνάμεις διαιωνίζοντας την τουρκική κατοχή», τονίζει.

«Η κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου με αλαζονεία απαξιώσει λαϊκές κατακτήσεις και δημοκρατικού θεσμούς. Η αντιπολίτευση που στήριξε μνημόνια και νόμους περιλαμβανομένων και των εκποιήσεων, αρκέστηκε σε ευχολόγια. Οι νέοι, στενάζουν στην αβεβαιότητα της οικονομίας της αγοράς που τους μετατρέπει σε φτηνό εργατικό δυναμικό για να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Η υποψηφιότητα μας με θάρρος στέλνει το αισιόδοξο μήνυμα ότι η ευημερία και η δικαιοσύνη για τους καταφρονημένους από το εκμεταλλευτικό σύστημα και τους πολιτικούς διαχειριστές του δεν είναι απλά η αλλαγή προσώπων, αλλά η αλλαγή στρατηγικών και πολιτικών προς όφελος του λαού. Για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα χρειάζεται εργατικό κίνημα για να πετύχει την ρήξη με τους φορείς και το σύστημα που αυγαταίνουν την κοινωνική αδικία. Αυτό το μήνυμα στέλνει η υποψηφιότητα μας. Η υποψηφιότητα μας στέλνει ακόμα το ριζοσπαστικό μήνυμα, αλλά απαραίτητων μέτρων για την ανακούφιση των χαμηλόμισθων, της εργατικής τάξης. Μεταξύ άλλων προτείνουμε ΑΤΑ για όλους τους μισθωτούς, κατώτατο μισθό 1200 ευρώ και κοινωνική στέγαση με δημόσιους πόρους», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top