Τραγωδία στην Πάτρα : Πέθανε 5,5 μηνών κοριτσάκι, οι γονείς δωρίζουν τα όργανά του

Τραγωδία στην Πάτρα : Πέθανε 5,5 μηνών κοριτσάκι, οι γονείς δωρίζουν τα όργανά του

Ένα κοριτσάκι μόλις 5,5 μηνών από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο Νοσοκομείο Ρίου. Το κοριτσάκι νοσηλευόταν στην ΜΕΘ Παίδων του Ρίου με κορωνοϊό και εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι γονείς του μικρού κοριτσιού πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, σώζοντας έτσι άλλες ζωές. Η άδεια δόθηκε και από το πρωί σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αφαίρεσης οργάνων.

Έτσι, έγιναν τα απαραίτητα τεστ και όπως σημείωσε μιλώντας στο pelop.gr o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, η διαδικασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποια από τα όργανα του μικρού κοριτσιού θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να βρουν άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.