ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ωρα αποφάσεων στον ΔΗΣΥ: Κατά βούληση ή Χριστοδουλίδης- Όχι σε Μαυρογιάννη

Ωρα αποφάσεων στον ΔΗΣΥ: Κατά βούληση ή Χριστοδουλίδης- Όχι σε Μαυρογιάννη

Ως μια από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ περιγράφεται η σημερινή (Τρίτη 7/2), κατά τη διάρκεια της οποίας θα ληφθεί η απόφαση του κυβερνώντος κόμματος για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

Το δίλημμα δεν είναι ανάμεσα στον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Νίκο Χριστοδουλίδη αλλά ανάμεσα στον Νίκο Χριστοδουλίδη και τη ψήφο κατά βούληση. Παρά τις αρχικές δημόσιες εισηγήσεις στελεχών για υπέρβαση με υποστήριξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη και σύμπλευση με το ΑΚΕΛ, έγιναν δεύτερες σκέψεις που οδήγησαν σε πιο ρεαλιστικές εισηγήσεις, όπως είναι η υποστήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη ή ψήφος κατά βούληση. Όλα τα σενάρια που εξετάζονται δεν είναι χωρίς αντιδράσεις από στελέχη ή τη βάση του κόμματος, το οποίο μοιάζει με ηφαίστειο τις τελευταίες ώρες, υπό το βάρος της πίεσης που προκαλεί η εκλογική ήττα με τον αποκλεισμό του προέδρου της παράταξης από τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Πληροφορίες που εξασφάλισε το Τhemaonline εκτιμούν ότι η ψήφος κατά βούληση είναι η επικρατέστερη.

Κλειδί ο Πρόεδρος

Η κατάσταση ανασκοπήθηκε σε σύσκεψη του Αβέρωφ Νεοφύτου και της ηγετικής ομάδας του κόμματος με τον ΠτΔ και συνεργάτες του, υπό την κομματική τους ιδιότητα. Ο Πρόεδρος φαίνεται να προκρίνει υποστήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη και είναι κάθετα αντίθετος με το σενάριο στήριξης υποψηφίου που διεκδικεί τις εκλογές με το ΑΚΕΛ. Οι πληροφορίες φέρουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να παρίσταται στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου. Το κλίμα στον ΔΗΣΥ είναι πρωτόγνωρο, αφού ο αποκλεισμός του Αβέρωφ Νεοφύτου υποχρεώνει την ηγεσία να διαχειριστεί το χειρότερο σενάριο, και να αντιμετωπίσει τις έντονες αντιδράσεις των φίλων και υποστηρικτών του κόμματος, το οποίο είναι διχασμένο ως προς την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πέρασε χθες Δευτέρα το κατώφλι της Πινδάρου και συναντήθηκε με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, σε ένα τετ α τετ με κυρίαρχο στοιχείο την αμηχανία. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι επιθυμεί τη συνεργασία με τον ΔΗΣΥ όπως τόνιζε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, λόγω των όμορων θέσεων στο Κυπριακό και την οικονομία. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου παρέπεμψε στις σημερινές αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου. Λίγο προηγουμένως η ηγεσία του ΔΗΣΥ συναντήθηκε με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και συνεργάτες του, κατά την οποία ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top