Η «Ομάδα Κύπρος» στηρίζει τις προσπάθειες για επανένωση

Η «Ομάδα Κύπρος» στηρίζει τις προσπάθειες για επανένωση

Η νεοσυσταθείσα Ομάδα Κύπρος (ΟΚ) θεωρεί ότι η ειρηνευτική διαδικασία πρέπει να γίνει πιο κατανοητή στο μέσο πολίτη, ως προς τα προσδοκώμενα ευεργετικά της αποτελέσματα, πιο διαφανής και στο μέτρο του δυνατού να εμπλέκει την κοινωνία, η οποία μπορεί και πρέπει να φορτίσει θετικά την ειρηνευτική διαδικασία και τους πρωταγωνιστές της.

Σύμφωνα με σημερινό δελτίο Τύπου, η Ομάδα Κύπρος, που αποτελείται από 42 ιδρυτικά μέλη, ανακοινώνει την έναρξη των δραστηριοτήτων της, λέγοντας ότι πρόκειται για μια ομάδα παραγωγής ιδεών για τη στήριξη των προσπαθειών επανένωσης της Κύπρου.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι στις προθέσεις της η ανάμιξη στις συνομιλίες και στην κομματική πολιτική, προσθέτοντας πως η διαπραγμάτευση του Κυπριακού αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη των δύο ηγετών και της πολιτικής ηγεσίας. “Πρόθεσή μας”, συμπληρώνει, “είναι να λειτουργήσουμε νομότυπα και με πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των δράσεων που πρέπει να διεκπεραιωθούν”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρώπης: Μια ημέρα συμβολισμού, ευθύνης και πολιτικών προσδοκιών

Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρώπης: Μια ημέρα συμβολισμού, ευθύνης και πολιτικών προσδοκιών

Η σημερινή ημέρα καταγράφεται ως ορόσημο για την Κυπριακή Δημοκρατία. Για δεύτερη φορά από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, σε μια συγκυρία ιδιαίτερα απαιτητική για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αλλά και για τη διεθνή πολιτική σκηνή.

BEST OF TOTHEMAONLINE