Σεισμός: 4,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική – Αισθητός και στη Θεσσαλονίκη

Σεισμός: 4,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική – Αισθητός και στη Θεσσαλονίκη

Ο σεισμός κράτησε λίγα δευτερόλεπτα. Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε πριν λίγο (στις 12:53 το μεσημέρι της Τρίτης) τη Χαλκιδική. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν 12 χιλιόμετρα Νότια Νοτιοδυτικά της Ορμυλίας Χαλκιδικής, και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 15 χιλιόμετρα.

Αισθητός και στη Θεσσαλονίκη
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς ήταν επιφανειακός και κράτησε μόλις δύο δευτερόλεπτα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για προβλήματα στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.