ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονίζει μαρτυρία γυναίκας που διασώθηκε μόνη της από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου στο Αντιγιαμάν - «Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος»

Συγκλονίζει μαρτυρία γυναίκας  που διασώθηκε μόνη της από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου στο Αντιγιαμάν - «Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος»

«Το ξενοδοχείο κατέρρευσε στον πρώτο σεισμό σαν χάρτινος πύργος», δήλωσε η Μπερνά Τανίς, που διασώθηκε από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Isias στο Αντίγιαμαν, όπου διέμενε και η ομάδα βόλεϊ γυμνασίου του επαγγελματικού κολεγίου Αμμοχώστου.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, μιλώντας τηλεφωνικώς σε τηλεοπτική εκπομπή η Τανίς είπε ότι διασώθηκε μόνη της με την βοήθεια φίλων της. Είχε δει τα παιδιά και τους είχαν πει πως ήταν παίκτες του βόλεϊ, πρόσθεσε.

Η Τανίς είναι ξεναγός, όπως και ο Ανίλ Σεϊμπέκ που διασώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας, από τα τ/κ σωστικά συνεργεία που εδώ και 3 ημέρες ψάχνουν στα ερείπια του ξενοδοχείου να εντοπίσουν τα μέλη της τ/κ αποστολής. Τα σωστικά συνεργεία της «πολιτικής άμυνας» εντοπίζουν σορούς Τούρκων πολιτών, αλλά όχι ακόμα ίχνος από τους τ/κ μαθητές, τους εκπαιδευτικούς ή τους γονείς τους.

Η «πολιτική άμυνα» ανακοίνωσε επίσης ότι το 10μελες συνεργείο έρευνας και διάσωσης που μετέβη στο Κιρχάν του Χατάϊ όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι Τ/κ στα ερείπια του Σπιτιού του Δασκάλου, δεν έχουν ακόμη εντοπίσει κάποιο ίχνος τους.

Ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί ανακοίνωσε ότι η ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών του «δήμου» μεταβαίνουν στις σεισμόπληκτες περιοχές για να βοηθήσουν στις έρευνες. Θα πλαισιώνονται από εθελοντές του τ/κ ιατρικού συλλόγου και της ένωσης τ/κ φαρμακοποιών.

Η ομάδα θα περιλαμβάνει επίσης χειριστή μπουλντόζας, ηλεκτρολόγο, μηχανολόγο, τεχνικό προσωπικό νερού, σιδηρουργό, μηχανικό, ενώ μαζί του θα πάει και ο κ. Χαρμαντζί. Θα μεταβούν αύριο το πρωί στο λιμάνι της Αλενδρέεττας και με την καθοδήγηση του AFAD (τουρκικός οργανισμός αντιμετώπισης καταστροφών) θα πιάσουν δουλειά.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top