Προεδρικές εκλογές: Αυτή είναι η απόφαση των Οικολόγων για τον δεύτερο γύρο – Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας

Προεδρικές εκλογές: Αυτή είναι η απόφαση των Οικολόγων για τον δεύτερο γύρο – Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας

Συνεδρίασε σήμερα η Εκλογική Συνδιάσκεψη (Ε.Σ) του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφορικά τη θέση του Κινήματος Οικολόγων για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών 2023.

Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας είναι το ακόλουθο:

Ανδρέας Μαυρογιάννης :    44,3 %

Νίκος Χριστοδουλίδης:       32,8. % 

Λευκά / Άκυρα:                  21,3 % 

Λευκά / Άκυρα:                  1,6 % 

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν έδωσε την απαιτούμενη από το Καταστατικό, πλειοψηφία του 60%.  Ως εκ τούτου το Κίνημα δεν θα υποστηρίξει υποψήφιο για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Επιπρόσθετα

«Η Εκλογική Συνδιάσκεψη αποφάσισε όπως:

1 Τα μέλη της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης να μην έχουν δημόσια συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία οποιουδήποτε υποψηφίου για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

2 Επιπλέον καλούνται τα μέλη της ΠΣ να αποφύγουν να συμμετέχουν ενεργά και δημόσια στην ανακήρυξη και στους πανηγυρισμούς των επιτελείων του νικητή των εκλογών».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.