ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεδρικές: Γύρω στις 19:30 τα αποτελέσματα την Κυριακή - Παρέδωσαν το τελικό ψηφοδέλτιο - Φωτογραφίες

Προεδρικές: Γύρω στις 19:30 τα αποτελέσματα την Κυριακή - Παρέδωσαν το τελικό ψηφοδέλτιο - Φωτογραφίες

Στη τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για τη διεξαγωγή του Β΄ Γύρου των Προεδρικών Εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Σήμερα ολοκληρώνεται η παράδοση των ψηφοδελτίων και αύριο παραδίδονται οι Κάλπες.

Σε δηλώσεις του στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο, ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου ανέφερε πως σήμερα ολοκληρώνεται η παράδοση των ψηφοδελτίων και στην Εκλογική Περιφέρεια της Λευκωσίας, ενώ ήδη έχουν παραδοθεί στον Έφορο Εξωτερικού την Τρίτη και στις υπόλοιπες Περιφέρειες την Τετάρτη.

«Προχωρούν ταυτόχρονα όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες, ο Έφορος Εξωτερικού έχει ήδη παραδώσει τις κάλπες στους προεδρεύοντες υπαλλήλους, από χθες ξεκίνησε η αποστολή στο εξωτερικό των προεδρευόντων υπαλλήλων και των βοηθών τους, θα συνεχιστεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο», είπε. Σημείωσε πως γύρω στα 90 άτομα θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό, όπου μαζί με προσωπικό από τις χώρες του εξωτερικού θα διεκπεραιώσουν τις εκλογές.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως είχε συνάντηση με εκπροσώπους των δύο υποψηφίων του Β΄ γύρου, τούς εξήγησε όλη τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, καθώς και τη διαδικασία ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα γίνει την Κυριακή στις 22:00 στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία».

Όπως είπε, έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις ώστε να μπορέσει ο κόσμος που επιθυμεί να μπορέσει παρακολουθήσει την τελετή ανακήρυξης, ενώ έχουν στηθεί δύο εξέδρες, η μία για την ανακήρυξη και η άλλη για τα ΜΜΕ.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, η Αστυνομία έχει κάνει τον σχετικό επιχειρησιακό της σχεδιασμό, ούτως ώστε η τελετή να διεξαχθεί με τον πλέον ασφαλή τρόπο. «Όλα βαίνουν καλώς, το ΓΤΠ έχει αναλάβει να διευκολύνει τα ΜΜΕ καθώς επίσης και την όλη διοργάνωση στο χώρο του Σταδίου για μια σειρά οργανωτικών θεμάτων. Νομίζω ότι όλα τρέχουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό και είμαι σίγουρος ότι η Κυριακή των Εκλογών θα κυλίσει και πάλι ομαλά και το βράδυ θα προχωρήσουμε με την ανακήρυξη στο συντομότερο δυνατό διάστημα», είπε.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών, κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να προγραμματίσουν και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σωστά, σημειώνοντας πως κατά την περασμένη Κυριακή είχε παρατηρηθεί κάποιος συνωστισμός σε κάποια κέντρα κατά το κλείσιμο των καλπών στις 12 το μεσημέρι. Συνεπώς, προέβη σε έκκληση όπως οι ψηφοφόροι προσέλθουν έγκαιρα στις κάλπες πριν τις 12 το μεσημέρι και να μην μείνουν την τελευταία στιγμή, σημειώνοντας πως αν είναι μικρός ο αριθμός των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα εκείνη τη στιγμή, οι οδηγίες που έχει δώσει είναι να εξυπηρετηθούν και να ψηφίσουν, ενώ αν είναι μεγάλος ο αριθμός δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Ερωτηθείς πόσα ψηφοδέλτια παραδόθηκαν σήμερα, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως συνολικά έχουν τυπωθεί πέραν των 600 χιλιάδων, ώστε να καλυφθούν οι 561 χιλιάδες ψηφοφόροι που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους και συν 5% σε περίπτωση καταστροφής ή ακαταλληλότητας κάποιων ψηφοδελτίων.

Ερωτηθείς αν η ολοκλήρωση της καταμέτρησης και της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων θα γίνει στις 8 με 8:30 το βράδυ, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως αυτή την Κυριακή θα γίνει ακόμη πιο σύντομα, καθώς υπάρχουν μόνο δύο υποψήφιοι στην διαδικασία.

Ο στόχος είναι να τελειώσουν με τα τελικά αποτελέσματα μέχρι τις 19:30 διότι απ΄εκεί και πέρα υπάρχει μια άλλη διαδικασία για την έκδοση του τελικού επίσημου αποτελέσματος, ώστε να γίνει η ανακήρυξη, κατέληξε ο κ. Κωνσταντίνου.

Να σημειωθεί πως σήμερα παραδόθηκαν οι κάλπες εξωτερικού και αύριο θα παραδοθούν οι κάλπες για τα εκλογικά κέντρα του εσωτερικού, στις Επαρχίες Λευκωσίας από τις 08:00 ως τις 12:00, Λεμεσού από τις 08:00 ως τις 12:30, Λάρνακας από τις 08:00 ως τις 11:30, Πάφου από τις 08:00 ως τις 15:00 και Αμμοχώστου από τις 13:00 ως τις 15:00.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top