ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα Χριστοδουλίδη - «Κάποιος που θέλει να ηγηθεί αυτής της χώρας δεν επιχειρεί να μειώσει τους ανθυποψηφίους του»

Ξεκάθαρο μήνυμα Χριστοδουλίδη - «Κάποιος που θέλει να ηγηθεί αυτής της χώρας δεν επιχειρεί να μειώσει τους ανθυποψηφίους του»

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Sigma ήταν απόψε (9/2) ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα ενόψει της τελικής «μονομαχίας» τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «κάποιος που θέλει να ηγηθεί αυτής της χώρας δεν επιχειρεί να μειώσει τους ανθυποψηφίους του». 

«Το προφίλ των ατόμων που θα απαρτίζουν την Κυβέρνηση πρόκειται για συμπολίτες μας ικανούς από όλο το πολιτικό φάσμα. Επίσης νέους ψηφοφόρους. Η παρουσία νέων θα είναι ιδιαίτερα εμφανής. Υπάρχουν σκέψεις για αξιοποίηση συμπολιτών μας που εργάζονται στο εξωτερικό. Ξεκίνησε και αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα. Έχω συγκεκριμένα ονόματα, δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Είναι δικές μου σκέψεις και η απόφαση θα είναι δική μου. Ο κ. Μαυρογιάννης αποκάλυψε τον Υπουργό Οικονομικών του γιατί αντιλήφθηκε τις έγνοιες και τις ανησυχίες της επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου.  Οι υπουργοί θα κληθούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΠτΔ. Είναι εκείνο που ο κυπριακός λαός κρίνει πώς τοποθετείται στις εκλογές», ανέφερε αρχικά.  

«Άκουσα τη λέξη αχταρμάς. Δεν θα μιλήσω απαξιωτικά για κανέναν. Κάποιος που θέλει να ηγηθεί αυτής της χώρας δεν επιχειρεί να μειώσει τους ανθυποψηφίους του. Εγώ δεν θα ακολουθήσω αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Τη δική μας υποψηφιότητα στηρίζουν κόμματα και προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ποτέ δεν παρουσίασα τον εαυτό μου ως μεσσία. Θέλω να φέρω προσωπικότητες που είναι καλύτερες από μένα στο πεδίο τους. Δεν έκανα διαμοιρασμό εξουσίας, άλλοι το έκαναν αυτό. Δεν υποσχέθηκα υπουργεία και ούτε ζήτησα συνάντηση. Έχω μαζί μου την επιστολή που απέστειλα στον κ. Νεοφύτου. Καθαρά πράγματα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια τόνισε πως «την επομένη των εκλογών θα ζητήσω να τους δω όλους. Είμαι έτοιμος να ακούσω εισηγήσεις και να συζητήσω. Η δική μας πρόταση είναι ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με συλλογική προσπάθεια. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ο κυπριακός λαός που τα καθορίζει. Γνωρίζω τον χώρο του ΔΗΣΥ. Ο ΔΗΣΥ δεν διασπάτε κ. Τσουρούλη. Όποιος μιλά για διάσπαση θα διαψευσθεί κατηγορηματικά.

Όταν θέλεις να ηγηθείς μιας χώρας πρέπει να είσαι πάνω από τους χαρακτηρισμούς. Αν θες να κυβερνήσεις όλα αυτά την επομένη των εκλογών παίρνεις ευθύνη. Μίλησα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μετά τις εκλογές. Μίλησα άλλη μια φορά την επόμενη μέρα. Δεν μου είπε για πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει. Εδώ και καιρό μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία έχουμε αναδείξει τέσσερα θέματα. Θα συνεχίσουμε αυτή την προεργασία για το μεταναστευτικό, τη νέα γενιά, ακρίβεια και το Κυπριακό. Η κορυφαία πολιτική πράξη είναι η δημιουργία Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής».

Καταληκτικά είπε ότι «ήταν μια μακρά προεκλογική εκστρατεία στην οποία έγινα πιο σοφός. Αντιλήφθηκα τα προβλήματα της κοινωνίας. Να βάλουμε όλοι ράχη. Κανένας δεν μπορεί μόνος του. Μέσα από μια συλλογική προσπάθεια να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του λαού. Κυρίως για τη μεσαία τάξη και τη νέα γενιά».

Δείτε το βίντεο 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top