ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Αυλαία απόψε με την τηλεμαχία Χριστοδουλίδη & Μαυρογιάννη- Eμφύλιος στον ΔΗΣΥ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Αυλαία απόψε με την τηλεμαχία Χριστοδουλίδη & Μαυρογιάννη- Eμφύλιος στον ΔΗΣΥ

Τελευταίο ραντεβού στο στούντιο του Omega θα έχουν απόψε -Παρασκευή10/2- oι δύο μονομάχοι των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης. Θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν τα τελευταία τους μηνύματα στους ψηφοφόρους, πριν την αναμέτρηση που θα ακολουθήσει μετά από δύο 24ωρα, η οποία θα αναδείξει τον νέο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου. Η τηλεμαχία θα αρχίσει στις 21:15, αμέσως μετά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Το διακαναλικό debate οργανώνεται από τους ιδιωτικούς σταθμούς Omega, Sigma, ΑΝΤ1 και Alpha, και για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί και το ημικρατικό ΡΙΚ. Η τελευταία αυτή τηλεμαχία έχει μια καινοτομία ώστε να προκαλέσει μια πιο ελεύθερη συζήτηση. Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν δύο γύροι των πενήντα λεπτών ο κάθε ένας. Στον κάθε γύρο οι πέντε δημοσιογράφοι Αιμιλία Κενεβέζου (Alpha), Ελλη Κοτζιαμάνη (Αntenna), Xρήστος Μιχάλαρος (Sigma), Σωτήρης Παρούτης (Omega) και Ανδρέας Κημήτρης (ΡΙΚ), θα έχουν από δέκα λεπτά ο καθένας για να υποβάλει τα ερωτήματά του στους δύο υποψήφιους. Μετά τον δεύτερο γύρο ερωτήσεων, οι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης θα έχουν μερικά λεπτά για το καταληκτικό σχόλιο.

Ρίχνουν δίκτυα στη δεξαμενή του ΔΗΣΥ

Οι δύο μονομάχοι στρέφουν την προσοχή τους στη δεξαμενή του ΔΗΣΥ για να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος, μετά τον αποκλεισμό του Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεν είναι καθόλου τυχαία που τα επιτελεία των Νίκου Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη εστιάζουν τα μηνύματά τους προς αυτή την κατεύθυνση, για προφανείς λόγους, την ώρα που στελέχη από την Πινδάρου, τοποθετούνται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου. Στον ΔΗΣΥ μαίνεται μια μάχη το τελευταίο διάστημα που δεν είναι άσχετη με τις διεργασίες για εκλογή νέας ηγεσίας του ΔΗΣΥ στις 11 Μαρτίου. Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις στελεχών του κόμματος που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα κομματικά αξιώματα. Ασφαλώς το ενδιαφέρον στρέφεται στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας, κατά πόσον δηλαδή ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα αμφισβητηθεί από άλλο στέλεχος, που θα διεκδικήσει την προεδρία.

Βγάζουν μαχαίρια

Το κλίμα στον ΔΗΣΥ είναι βαρύ μετά την αποτυχία του Αβέρωφ Νεοφύτου να προκριθεί στον δεύτερο γύρο, αλλά έγινε ακόμη πιο βαρύ μετά την έντονη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου την Τρίτη, η οποία αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια. Παρά την απόφαση για κατά βούληση ψήφο και τοποθέτηση του κόμματος στην αντιπολίτευση, υπήρξαν στελέχη που δημοσιοποίησαν την πρόθεσή τους, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις άλλων στελεχών. Αμηχανία αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Ανδρέα Μαυρογιάννη ότι έχει καθημερινή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εμφανίζεται να εργάζεται υπέρ του υποψήφιου που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι δεν έχει επικοινωνία με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, όπως του αποδίδεται. Ενοχλημένος φέρεται να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν αποκλείεται να προβεί σε δήλωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής που οδήγησε στον αποκλεισμό του Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο Πρόεδρος δεν κρύβει την ενόχλησή του από αναφορές του προέδρου του ΔΗΣΥ περί υπονόμευσης της υποψηφιότητάς του ενώ ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι από τη δημόσια στήριξη στελεχών του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης, προς τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος μαζί με το ΑΚΕΛ που τον στηρίζει, ακυρώνουν το κυβερνητικό έργο και αμφισβητούν τα επιτεύγματα που πέτυχε τα τελευταία δέκα χρόνια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top